Úvod Zaujímavosti Futuristický Mi Mix je najrýchlejšie vypredaným smartfónom spoločnosti Xiaomi

Futuristický Mi Mix je najrýchlejšie vypredaným smartfónom spoločnosti Xiaomi

1

Ak by sme mali určiť nainovatívnejší smartfón tohto roka, bez pochyby by to bol Xiaomi Mi Mix. Displej takmer cez celú prednú plochu neponúkol zatiaľ žiadny iný výrobca, možno s výnimkou Sharp a jeho modelom Aquos.

Hovoríme o pomere obrazovky k telu, ktorý činí 91,3 %. Xiaomi Mi Mix nie je len inovatívny ale aj exkluzívny. Spoločnosť každý mesiac vyprodukuje maximálne 10 000 kusov tohto zariadenia.

Jedným z dôvodov obmedzenej sériovej výroby je jeho jednoliata keramická konštrukcia ako aj napríklad tlačidlá z rovnakého materiálu. Proces výroby takejto konštrukcie je náročnejší a hlavne dlhší. Na Mohsovej stupnici tvrdosti si keramika vyslúžila ôsmu priečku z desiatich. Porovnať sa dá s topásom a blízko má k zafíru.

Xiaomi Mi Mix sa začal predávať dnes ráno v domovskej Číne a dlho sa neohrial. Vypredal sa za 10 sekúnd, a to obe verzie. Model so 4 GB RAM a 128 GB úložiskom stál približne 465 eur a verzia so 6 GB RAM a 256 GB ROM cca 532 eur. Ide tak o najrýchlejšie vypredaný model výrobcu. Spustenie ďalšieho predaja je naplánované na 8. novembra a predpokladáme, že dopadne podobne. Samozrejme, v tom dnešnom aj budúcom prípade išlo a pôjde o veľmi obmedzený počet dostupných kusov. Konkrétne číslo sa nám zistiť nepodarilo.

xiaomi-mix-1

Podobný úspech zaznamenal aj tradičnejší Xiaomi Mi Note 2. Ten sa vypredal za 50 sekúnd. Pokiaľ vás obe zariadenia zaujali, ich detailnejšiu charakteristiku nájdete v minulých článkoch v odkazoch nižšie.

Xiaomi Mi Note 2 so Snapdragon 821 a zakriveným OLED displejom oficiálne

Xiaomi Mi Mix oficiálne: Displej zaberá takmer celú prednú plochu!

Xiaomi Mi Note 2 sa po spustení predaja v Číne vypredal za 50 sekúnd