Úvod Zariadenia Dron Xiaomi so 4K kamerou štartuje v predpredaji! Pozrite sa aj na...

Dron Xiaomi so 4K kamerou štartuje v predpredaji! Pozrite sa aj na ďalšie lietajúce kúsky

0

Čínska spoločnosť Xiaomi vie svojim zákazníkom ponúknuť technologické maximum za čo najprijateľnejšiu cenu, čo sme už neraz videli. To isté sa dá povedať o quadrokoptére Mi Drone.

Tá síce nie je najlacnejšia, pri pohľade na jej výbavu sa však dá pochopiť prečo. Čerstvý predpredaj jedného z medzinárodných predajcov stlačil cenu pod 500 eur, presnejšie na necelých 476 eur.

Magnéziové telo je spojené s vysokovýkonnými vrtuľami, ktoré dron vynesú až do maximálnej výšky 120-tich metrov. Dokáže to pritom rýchlosťou až 65 kilometrov za hodinu.

Výdrž batérie umožní lietať takmer pol hodinu, čo je oproti konkurencii nadštandardné číslo. Samotná batéria má kapacitu 5100 mAh a je vymeniteľná. Môžete tak okamžite použiť druhý nabitý akumulátor.

xiaomi_dron1

Pohľad z vtáčej perspektívy zabezpečí kamera schopná 4K video záznamu. Stabilizovaná je v troch osiach. Jej rozlíšenie je 12,4 Mpx s clonou f/2.8 a ponúka 94 stupňový uhol záberu. 2K 1440p video dokáže zaznamenať dokonca pri snímkovaní 60 fps. Quadrokoptére Xiaomi môžete vďaka GPS a GLONASS konektivite určiť presnú trasu letu, dron sa sám vráti na miesto štartu pri nízkej kapacite batérie alebo môže lietať okolo konkrétneho objektu.

xioami_dron3

Kontrolný rádius s rozpätím 4000 metrov zabezpečí pridružený ovládač s dvojicou výkonných signálnych antén. Integrovaný stojan si poradí s rôznymi veľkosťami smartfónov, ktoré sprostredkujú obraz z kamery drona.

xiaomi_drone2

Predpredaj pre Xiaomi Mi Drone začal len včera a končí sa koncom tohto mesiaca. S expedovaním zákazníkom začne predajca následne 1. decembra 2016. Všetky detaily nájdete na adrese https://goo.gl/neeUgT.

Doručenie z Číny nejaký čas trvá a počítať musíte s colným konaním. Nemenej zaujímavé quadrokoptéry sa dajú nájsť tiež v európskom sklade predajcu, pri ktorom vás čaká promptné doručenie a žiadna colná byrokracia. Menšou daňou je platené poštovné, ktoré však nie je vysoké. Nezvykne prekročiť hranicu desiatich eur.

Príťažlivo pôsobí veľmi kompaktný dron Hubsan X4 s HD 720p kamerou a ovládačom so 4,3-palcovou obrazovkou. Pri cene 80 eur sa musíme uspokojiť s letovým časom nepresahujúcim desať minút alebo s plastovým telom. Jeho batéria sa nabije za 45 minút. Viac už na https://goo.gl/HC4jjp.

dron

Ak chcete ešte nižšiu cenu, za 26,99 eur je k dispozícii v európskom sklade model Cheerson CX-10WD. 0,3 Mpx kamera alebo 5 minút letu nevyzerá vábne. Ide však o jeden z najmenších dronov vôbec, ktorý váži len extrémnych 18 gramov. Ukryjete ho do dlane a pozrieť si ho môžete na adrese https://goo.gl/2tU3Nh.

dron2

Syma X8HG s cenou necelých 79 eur je na tom o poznanie lepšie. 8 Mpx kamera, 6-osová stabilizácia letu alebo 4 GB pamäťová karta, ktorú nájdete priamo v balení aj s adaptérom. Samozrejmosťou je pridružený ovládač. Odkaz – https://goo.gl/8tC51G.

drone3

Európske skladové zásoby sú pred Vianocami bohaté. Spomenieme ešte dron GoolRC 210 v prevedení z uhlíkových vlákien (https://goo.gl/0dvXkU), ďalší ľahký dron JXD 509V s váhou 146 gramov (https://goo.gl/HVdjpU), dokonca 6-vrtuľový typ MJX X600 (https://goo.gl/QYubhU) alebo podstatne výkonnejší Cheerson CX-20 s 15-minútovou letovou dobou (https://goo.gl/1q5Tvi).

Do 31. decembra 2016 môžete v nemeckom aj španielskom sklade predajcu TomTop využiť 8 % zľavu na všetky ovládateľné RC gadgety. Pri objednávke stačí jednoducho zadať promo kód „GORC8“ (bez úvodzoviek). Aby sme nezabudli, nemeckú aj španielsku ponuku RC gadgetov nájdete pekne pokope na jednotnej stránke v >tomto odkaze<.