Úvod Ostatné Drony Dron GoPro Karma môže byť vďaka vážnej chybe nebezpečný. Pozrite si VIDEO...

Dron GoPro Karma môže byť vďaka vážnej chybe nebezpečný. Pozrite si VIDEO ako sa rúti k zemi

1
© GoPro

Kompaktný, ľahký a technologicky vyspelý dron GoPro Karma je na trhu len približne necelé tri týždne. Výrobca však toto zariadenie musel stiahnuť z trhu.

Dôvodom je zatiaľ bližšie nešpecifikovaná chyba, ktoré zapríčiní, že dron sa stane počas prevádzky neovládateľným. Môže za to doteraz nevysvetlená strata napájania a teda výkonu.

Podľa aktuálnych správ sa tento problém týka len malého počtu nahlásených prípadov. Postihnuté ale môžu byť všetky drony, ktoré sa zatiaľ predali. Je ich spolu 2500, čiže žiadne závratné číslo. Každý z jeho majiteľov dostane pri vrátení drona späť celú kúpnu sumu. Čerstvej téme sme sa bližšie venovali vo včerajšom článku.

Predstavte si, že s chybným dronom GoPro Karma lietate vo veľkej výške napríklad nad parkoviskom. Strata ovládania a strmhlavý pád zariadenia môže byť nebezpečný. Dron váži 1006 gramov, čiže približne jeden kilogram.

Približná výška, z ktorej sa dron GoPro Karma zrútil
Približná výška, z ktorej sa dron GoPro Karma zrútil

Pri prípadnom páde na auto alebo nebodaj na nič netušiaceho okoloidúceho môže dôjsť k vážnym škodám na majetku a hlavne zdraví. Ako taký pád vyzerá ukáže video nižšie. Majiteľ s dronom GoPro Karma lietal v mestskej lokalite. Vo výške približne 52 metrov nad ním „pilot“ stratil kontrolu a dron sa zrútil z tejto výšky na zem.

Video odporúčame pretočiť do času 2:05, v ktorom pád nastane.