Úvod Aplikácie Máte doma škatuľu starých fotografií? Zdigitalizujte ich vďaka novej appke od Google

Máte doma škatuľu starých fotografií? Zdigitalizujte ich vďaka novej appke od Google

1
fotografie

Keďže je doba smartfónov a moderných digitálnych technológií ešte stále veľmi mladá, určite mnohí z vás doma nájdu škatuľu plnú analógových fotografií.

S istotou nebudete mať problém natrafiť aj na čierno-biely kúsok, napríklad zo svadby rodičov. Tieto spomienky sú v súčasnosti veľmi vzácne. Kým dnes vieme smartfónom behom dňa zhotoviť aj tisíc snímok, v minulosti bola každá podarená fotografia akási vzácnejšia.

Spoločnosť Google predstavila skvelý nástroj, aplikáciu, pomocou ktorej môžete vaše staré fotografie zdigitalizovať. Aplikácia Fotoskener pracuje samostatne a stoja za ňou vývojári služby Google Fotky. Aplikácia funguje nasledovne.

Jednu papierovú fotografiu budete v podstate snímať štyrikrát. Pri snímaní musíte sledovať štyri body, na ktoré vás appka navedie. Softvér následne fotografiu zloží tak, aby bola čo najkvalitnejšia. Eliminuje odlesky, tiene a iné vizuálne nepríjemnosti. Zhotovenú fotografiu môžete okamžite zdieľať do albumu v online službe Google Fotky, kde bude v bezpečí a vždy dostupná.

Vylepšeniami prešli aj spomínané Google Fotky. Pribudlo 13 nových filtrov, štýly pri vytváraní filmov, alebo môžete snímky zdieľať konkrétnej osobe na základe rozpoznania jej tváre na zdieľanej fotografii.

Zatiaľ čo spoločnosť Apple predstavila 300-dolárovú knihu plnú fotografií vlastných produktov, spoločnosť Google v rámci fotografie predstavila niečo podstatne užitočnejšie a zadarmo.

Zamierte do obchodu Google Play a uchovajte si vaše staré foto spomienky v digitálnej podobe. Nepoškodí vlhkosť, požiar ani iný vonkajší vplyv, čo sa o ich papierovej podobe povedať nedá.

NEPREHLIADNITEApple predstavil… knihu. Pýta si za ňu 300 dolárov

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos.scanner“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos“]