Úvod Zariadenia Telefón budúcnosti je tu: Displej zaberá takmer celú prednú stranu, ľudia šalejú...

Telefón budúcnosti je tu: Displej zaberá takmer celú prednú stranu, ľudia šalejú nadšením!

22
Čínska spoločnosť Xiaomi dnes nepredstavila len konvenčnejší model Mi Note 2, ale aj koncept Mi Mix, ktorý sa však bude dať kúpiť. Už na prvý pohľad zaujme displejom.

Ten akoby pochádzal z budúcnosti. V mnohých, aj filmových sci-fi snímkach, sme mohli vidieť smartfóny, ktorých predný panel pokrýval len displej. Xiaomi Mi MIX tento koncept aspoň zrealizoval do funkčnej podoby. Teda aspoň sčasti.

Zobrazovací panel tohto zariadenia má veľkosť 6,4 palca a rozlíšenie 2 040 x 1 080 pixelov. Pokrýva pritom až neuveriteľných 91,3 % plochy predného panela. Celý dojem „kazí“ len brada zariadenia, bez ktorej to stále nepôjde. V nej nájdeme prednú kameru a reproduktor.

xiaomi mi mix

Xiaomi Mi Mix nemá fyzické tlačidlá pod displejom. Ide o prvý smartfón výrobcu, ktorého ovládače užívateľského prostredia nájdeme integrované priamo v systéme. Tradičné slúchadlo a senzor priblíženia neexistujú. Ako slúchadlo bude slúžiť samotný displej. Vážne. Postaral sa o to piezoelektrický keramický systém. Senzor priblíženia? Ultrazvuková technológia.

xiaomi mi mix

Konštrukcia, rám aj tlačidlá hlasitosti sú vyhotovené z keramiky. Displej je v konštrukcii uchytený čapmi a nie lepidlom, ako býva zvykom. Za rozhodne jedinečný vzhľad zariadenia môžeme poďakovať dizajnérovi menom Philippe Starck.

Špecifikácia

Pod kapotou nájdeme inak bežnú high-end výbavu. Snapdragon 821 dopĺňa 128 GB úložisko, ktoré je spojené so 4 GB kapacitou operačnej pamäte RAM. 256 GB verzia dostane 6 GB RAM.

xiaomi mi mix

Mimochodom, 256 GB model bude obohatený o 18 karátové zlato, ktorým bude potiahnutý len okolo fotoaparátu a snímača odtlačkov prstov. Fotoaparát má inak 16 Mpx, PDAF zaostrovanie a schopnosť 4K video záznamu. 4400 mAh batériu dobijeme prostredníctvom technológie Quick Charge 3.0. Výrobca nezabudol na dvojicu slotov pre SIM karty.

xiaomi mi mix

Základný model (4 GB RAM / 128 GB ROM) bude po prepočte stáť približne 473 eur, zatiaľ čo najvyššia variácia 542 eur. Cena je napriek bezkonkurenčnému inovatívnemu prevedeniu stále v zdravých medziach.

xiaomi-mix-1 xiaomi-mix-2 xiaomi-mix-3