Úvod Zariadenia TEST výdrže na jedno nabitie. Ktorý smartfón vám vydrží najdlhšie? Máme odpoveď!

TEST výdrže na jedno nabitie. Ktorý smartfón vám vydrží najdlhšie? Máme odpoveď!

10

Výdrž na jedno nabitie je terčom dlhodobej kritiky užívateľov, ktorí ju nepriamo adresujú výrobcom smartfónov. Tí často svojich zákazníkov nepočúvajú a namiesto väčšej batérie radšej ponúknu štíhlejšiu konštrukciu.

Tá totižto jednoducho lepšie vyzerá a stále platí, že obal predáva knihu. Napriek tomu je nám aj ten najdokonalejší smartfón na nič, ak je vybitý. Ak hľadáte nový high-end smartfón a výdrž na jedno nabitie je pre vás veľmi dôležitá, určite vás bude zaujímať čerstvý test serveru Which?.

Ten porovnával práve výdrž na jedno nabitie medzi kľúčovými vlajkovými smartfónmi trhu. Medzi Android zariadeniami sa ocitla aj čerstvá novinka iPhone 7. Proti sebe sa postavili skvelý Samsung Galaxy S7, nemenej kvalitný HTC 10 alebo tiež modulárny LG G5.

Recenzenti sa snažili zariadenia otestovať čo najspravodlivejšie. Skúmaniu podliehala výdrž na jedno nabitie pri telefonovaní v 3G sieti a surfovanie na internete rovnako v 3G sieti. V testovacích podmienkach simulovali vlastnú telefónnu 3G sieť tak, aby bola sila prijímaného signálu rovnaká pri každom testovanom zariadení. Rovnako bol nastavený aj jas displeja a každý smartfón nechali vybiť až do vypnutia a následne nabiť do plnej, 100 % kapacity. iPhone 7 bežal na systéme iOS 10, Android smartfóny na verzii 6.0 Marshmallow.

Telefonovanie v 3G sieti (výdrž v minútach)

nabitie

Prehliadanie internetu v 3G sieti (výdrž v minútach)

nabitie

Ako testovanie dopadlo ste videli na grafike vyššie. Treba však podotknúť, že kým iPhone 7 dostal do výbavy akumulátor s kapacitou 1960 mAh, Galaxy S7 disponuje 3000 mAh batériou, HTC 10 podobne 3000 mAh zdrojom a LG G5 menším 2800 akumulátorom.