Úvod Zariadenia VIDEO: Rýchlosť a presnosť snímača odtlačkov prstov smartfónu Vernee Mars

VIDEO: Rýchlosť a presnosť snímača odtlačkov prstov smartfónu Vernee Mars

0
Posledný model smartfónu mladého čínskeho výrobcu Vernee s označením Mars disponuje tak, ako mnohé iné smartfóny biometrickým snímačom odtlačkov prstov.

V tomto prípade ale výrobca zvolil trochu netradičné umiestnenie v pravej strane konštrukcie zariadenia, kde najčastejšie nájdeme ovládače hlasitosti. Táto poloha ulahodí hlavne pravákom, ktorých je väčšina.

Podobné umiestnenie môžeme nájsť napríklad pri posledných Xperia zariadeniach, no väčšina výrobcov dáva prednosť miestu pod displejom alebo pod fotoaparátom na zadnej strane.

Smartfón Vernee Mars je hrubý len 7,6 milimetra, čiže aj samotný snímač je relatívne úzky a prispôsobený obdĺžnikovým tvarom. Okrúhle prevedenia logicky pekne sadnú na bruško každého prsta, čo však neznamená, že odlišne riešený snímač neposkytne rovnaký alebo lepší používateľský komfort.

Pochybnosti nad funkčnosťou daného snímača sa rozhodol výrobca vyvrátiť v rámci video ukážky, pričom nechýba ani porovnanie s konkurenciou. Prvé video zároveň slúži ako návod, ktorý vám ukáže, ako správne odtlačok nastaviť a zvýšiť jeho rýchlosť rozpoznávania o 80 %.

vernee_mars

V druhom videu si môžete pozrieť porovnanie rýchlosti a presnosti rozpoznávania v kontraste s modelmi iPhone 6s a Meizu Pro 6.

Vernee Mars

Vernee Mars dostal do výbavy 5,5-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, 64 bitový osemjadrový procesor, 4 GB operačnú pamäť a 32 GB interné úložisko. Hlavný fotoaparát má 13 Mpx (Sony IMX258, PDAF), 98 % zariadenia tvorí kov a za zmienku stoja 1 mm hrubé rámiky. Pomer plochy obrazovky k telu činí 81 %. Technológia rýchleho nabíjania doplní 50 % kapacity batérie za polhodinu.

Vernee Mars nájdete v dvoch farebných vyhotoveniach u predajcu GearBest na adrese https://goo.gl/XH2ywI alebo na oficiálnej stránke výrobcu na https://goo.gl/a6BMYu.