Úvod Zariadenia Vernee Mars je vybavený inovatívnym spôsobom odomykania smartfónu

Vernee Mars je vybavený inovatívnym spôsobom odomykania smartfónu

1

Pri pohľade na súčasné smartfóny, už azda na každom z nich môžeme nájsť snímač odtlačkov prstov. Chvália sa nim dokonca aj zariadenia z cenovo najnižšie radených kategórií.

Tradičné umiestnenie pod displejom, kde sme snímač odtlačkov videli najskôr, postupne doplnilo umiestnenie na zadnej strane. Nedá sa presne určiť, ktoré umiestnenie je lepšie. Všetko závisí od preferencií a zvyklostí konkrétneho používateľa.

Podľa prieskumov, priemerný používateľ odomkne, resp. odblokuje svoj smartfón až 80 krát za deň. V mnohých prípadoch je to určite aj viac.

vernee mars

Súčasné moderné smartfóny ponúkajú oproti minulosti tenšie konštrukcie a nižšiu váhu. Tento trend nasleduje aj výrobca Vernee pri jeho poslednom zariadení s označením Mars. Výrobca pri tomto smartfóne zvolil netradičné umiestnenie snímača odtlačkov prstov. Ten sa nachádza v bočnej línii pravej strany, čo sa môže javiť ako veľmi intuitívne. Výrobca zvolil pravú stranu preto, lebo väčšina používateľov je podľa štatistík pravákov.

vernee mars

Práve na túto hranu prirodzene smeruje palec pravej ruky pri uchopení, keďže sme zvyknutí z väčšiny smartfónov stláčať bočné tlačidlo pre odomykanie. Aby sme boli spravodliví, Vernee Mars nie je prvým zariadením s takto umiestneným snímačom. Podobné riešenie ponúka niekoľko modelov výrobcu Sony Mobile či Ulefone.

Ako snímač funguje v praxi ukáže porovnávacie video nižšie. Okrem Vernee Mars v ňom uvidíte zariadenia iPhone 6S a Meizu Pro 6.

Vernee Mars

Vernee Mars charakterizuje 5,5 palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, 64 bitový osem jadrový procesor, 4 GB RAM alebo 32 GB interné úložisko. Primárny fotoaparát má 13 Mpx (Sony IMX258, PDAF), 98 % zariadenia tvorí kov a za pozornosť stoja 1 mm hrubé rámiky. Pomer plochy obrazovky k telu je na úrovni 81 %. Technológia rýchleho nabíjania doplní 50 % kapacity batérie za 30 minút.

Maloobchodná odporúčaná cena bola stanovená na 249 dolárov, čiže približne 223 eur. Viac detailov nájdete na stránke výrobcu: http://bit.ly/2cmEnau

Čo sa týka aktuálnych predajných akcií, dvojdňovú limitovanú ponuku s cenou necelých 207 eur nájdete na stránke: http://bit.ly/2dprxso