Úvod Zariadenia Vernee Mars ponúka pokrokový displej. In-cell technológia a vysoký pomer plochy k...

Vernee Mars ponúka pokrokový displej. In-cell technológia a vysoký pomer plochy k telu

2

Čínsky výrobca Vernee sa pri svojom poslednom smartfóne Vernee Mars sústredil hlavne na displej. Jeho in-cell technológia výroby sa objavila už v roku 2012 a do povedomia ju dostali hlavne smartfóny iPhone.

Výhoda in-cell technológie výroby spočíva hlavne v úspore miesta. Digitizér, ktorý slúži na dotykové ovládanie, je integrovaný priamo do LCD panela v rámci jednej vrstvy. Displej je tak podstatne tenší.

Náklady na výrobcu takéhoto displeja sú logicky vyššie, na druhú stranu ale umožňuje dizajnérom znížiť hrúbku zariadení a ponúknuť užívateľom lepší pomer plochy obrazovky k prednému panelu.

incell

Vernee Mars je tak hrubý len 7,6 milimetra, jeho bočné rámiky sú hrubé 1 milimeter a displej zaberá až 81 % prednej plochy smartfónu. Displej vyrobený in-cell technológiou môžeme vidieť napríklad pri Meizu PRO 6 alebo iPhone 6S. Prvý menovaný má ale rámiky hrubé 3,1 milimetra a pomer obrazovky k telu na úrovni 71 %. Bočné rámiky iPhone 6S sú hrubé 4,7 milimetra a jeho displej zaberá len 67,6 % plochy prednej strany.

vernee mars

Vernee Mars je tak napriek 5,5 palcovej uhlopriečke displeja stále relatívne kompaktný. Porovnanie so spomínanými zariadeniami si môžete pozrieť na videu nižšie.

Špecifikácie vlajkovej lode

Vernee Mars okrem 5,5-palcového displeja s FHD 1080p rozlíšením ponúka čipset MediaTek Helio P10, 4 GB kapacitu operačnej pamäte RAM alebo 32 GB interné úložisko. Primárny fotoaparát má 13 Mpx (Sony IMX258, PDAF). Smartfónu nechýba technológia rýchleho nabíjania, netradične umiestnený snímač odtlačkov na bočnej strane a jeho jednoliate telo je z 98 percent zhotovené z kovu.

Maloobchodná odporúčaná cena bola stanovená na 249 dolárov, čiže približne 223 eur. Viac detailov nájdete na stránke výrobcu: http://bit.ly/2cmEnau

Čo sa týka aktuálnych predajných akcií, limitovanú ponuku s cenou necelých 207 eur nájdete na stránke: http://bit.ly/2dprxso