Úvod Výrobcovia Qualcomm Snapdragon 830 exkluzívne vyrobí Samsung. 10nm výrobným procesom

Snapdragon 830 exkluzívne vyrobí Samsung. 10nm výrobným procesom

0

Samsung už teraz chystá novú vlajkovú loď pre rok 2017, Samsung Galaxy S8. Toto zariadenie je síce stále vzdialené pár mesiacov, to však nezastavuje príliv nových informácií o tom, čo ho bude poháňať a čo Samsung robí medzičasom.

Podľa najnovších informácií pochádzajúcich z Južnej Kórey má aspoň jedna z verzií Galaxy S8 použiť chystaný Snapdragon 830, ktorý exkluzívne vyrobí Samsung, a to hneď moderným 10nm výrobným procesom.

Ako sme spomenuli, správy okrem toho naznačujú, že Samsung so spoločnosťou Qualcomm podpísal exkluzívnu zmluvu o výrobe procesora Snapdragon 830 novým, 10nm procesom. Technológia výroby sa má podľa všetkého nazývať FoPLP (Fan-out Panel Level Package). Obe spoločnosti by mali na vývoji novej technológie spolupracovať.

10nm = veľa výhod!

Pre bežného človeka je to zbytočne veľa názvov. Čo vám stačí vedieť je to, že FoPLP technológia údajne prinesie zníženie výrobných nákladov a zníži celkové rozmery jednotlivých čipov. Okrem toho, vzhľadom na to, že novinku vyrobia 10nm procesom, prinesie nižšiu energetickú záťaž a lepšiu termoreguláciu. Dobré, nie?

Ďalšia verzia Galaxy S8 má ponúknuť čipset Exynos 8895 vlastnej výroby, ktorý Samsung taktiež vyrobí 10nm procesom. Tak, ako tomu bolo aj po minulé roky, je to dosť možné, že Snapdragon 830 a Exynos 8895 na tom budú výkonovo veľmi podobne.

Momentálne však ide o nepotvrdené, no zároveň veľmi špecifické správy. Neberte to teda ako hotovú vec. Hneď ako budeme vedieť viac informácií vás o nich budeme informovať.