Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 AKTUÁLNE: Samsung na Slovensku obmedzuje nabíjanie batérie Galaxy Note 7 na 60%

AKTUÁLNE: Samsung na Slovensku obmedzuje nabíjanie batérie Galaxy Note 7 na 60%

8
zima
Takýto údaj mám v zimných mrazoch dlho nevydrží

Samsung pokračuje v zabezpečovaní stále fungujúcich kusov Galaxy Note 7. Vďaka novej softvérovej aktualizácii sa batéria nabije do maximálnej kapacity 60 %.

Aktualizácia je podľa slov Samsungu reakciou na zachovanie maximálnej bezpečnosti všetkých zákazníkov Samsung po celej Európe. K dispozícii bude od pondelka, 31. októbra.

To nie je všetko. Samsung pokračuje aj v ďalších opatreniach prijatých ešte 11. októbra, kedy došlo k rozhodnutiu o ukončení predaja a výroby smartfónov Galaxy Note 7.

1.

Kontinuálna komunikácia so všetkými zákazníkmi Galaxy Note7 a poskytovanie maximálneho množstva najnovších informácií prostredníctvom Samsung.com a sociálnych sietí.

2.

Aktívna priama komunikácia k zákazníkom Galaxy Note7 v Európe s dôraznou žiadosťou o výmenu zariadení Galaxy Note7 v rámci výmenného programu.

3.

Kontinuálna spolupráca a koordinácia s miestnymi operátormi a maloobchodnými partnermi, aby bol výmenný proces pre zákazníkov čo najefektívnejší.

4.

Pokračujúca spolupráca s príslušnými regulačnými orgánmi a inštitúciami v celej Európe s cieľom stopercentne informovať všetky zainteresované strany o najnovších správach a plánoch spoločnosti. To zahŕňa aj pravidelnú komunikáciu s Európskou agentúrou pre bezpečnosť letectva a miestnymi leteckými spoločnosťami, ktoré zaisťujú oznamovanie presných informácií o obmedzeniach použitia Galaxy Note7 počas letov.

Už dve tretiny vymenených Note 7

Samsung ďalej upresňuje, že v Európe sa im podarilo vymeniť už dve tretiny zariadení Galaxy Note 7. Zákazníci si môžu vymeniť Note 7 za Galaxy S7, prípadne S7 edge, alebo si zaobstarať iný model z portfólia smartfónov Samsung s vyplatením rozdielovej čiastky na ich obstaranie. Samozrejmosťou je tiež možnosť nechať si vrátiť za Galaxy Note 7 plnú obstarávaciu cenu.

screen-note7

Nová aktualizácia softvéru je podobná predchádzajúcej celoeurópskej aktualizácii softvéru zo septembra tohto roku, týkajúca sa výrobkov Galaxy Note7. Bolo zistené, že táto aktualizácia minimalizovala riziko zákazníkov, resp. že u žiadneho telefónu s touto aktualizáciou neboli hlásené žiadne incidenty.

Ondřej Koubek, PR manažér Samsung Electronics Czech and Slovek, uviedol: „Pokračujeme v zaistení maximálnej bezpečnosti našich zákazníkov. Táto aktualizácia softvéru je navrhnutá tak, aby pripomínala všetkým užívateľom Galaxy Note7 nutnosť vymeniť ich zariadenia prostredníctvom výmenného programu. Ešte raz by sme sa chceli ospravedlniť všetkým zákazníkom, že sme smerom k nim nedodržali vysoké štandardy, ktoré od značky Samsung očakávajú a úprimne im ďakujeme za trpezlivosť a spoluprácu.“