Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy S8 má byť nekompromisný. 5,5-palcový 4K displej a 6 GB...

Samsung Galaxy S8 má byť nekompromisný. 5,5-palcový 4K displej a 6 GB RAM

5
© PhoneArena

Po neúspechu s Galaxy Note 7 potrebuje kórejský gigant Samsung pozitívnu odozvu ako soľ. Tú mu má zabezpečiť a pravdepodobne aj zabezpečí nová generácia vlajkového modelu Galaxy S8.

Samsung svojimi maximálnymi technologickými možnosťami určite nebude šetriť. Čerstvé dohady, ktoré pochádzajú z čínskej sociálnej siete Weibo hovoria, že Galaxy S8 bude disponovať ultimátnym displejom. Má ísť o zobrazovací panel o veľkosti 5,5 palca a so 4K rozlíšením.

Zvesti o tomto rozlíšení sa už objavili dávnejšie. Takéto jemné rozlíšenie by Samsungu určite pomohlo vylepšiť tiež používateľský zážitok z virtuálnej reality v rámci ich headsetu Gear VR. Okrem toho by sme sa mali pripraviť na 6 GB kapacitu operačnej pamäte.

Samsung Galaxy S8 bude zrejme opäť poháňať dvojica čipsetov. Ich nasadenie sa bude líšiť v závislosti od konkrétneho trhu. Má ísť o SoC Snapdragon 830 a Exynos 8895. Oba postavené na 10 nm technológii. Pre porovnanie, na čip o takejto veľkosti sa zmestí o 30 % tranzistorov viac ako na čip vyrobený 14 nm technológiou (väčší výkon, nižšia spotreba a pod.). Oficiálne predstavenie smartfónu Samsung Galaxy S8 sa očakáva na podujatí Mobile World Congress v Barcelone, ktoré sa uskutoční koncom februára 2017.

Súčasná generácia Samsung Galaxy S7
Súčasná generácia Samsung Galaxy S7

Tajomný smartfón?

Uvidíme, koľko informácií sa s blížiacim predstavením dozvieme. Podľa skôr zverejnenej správy totižto Samsung požiadal dodávateľov aj zákazníkov aby o smartfóne Samsung Galaxy S8 mlčali.

Naznačuje to napríklad email zaslaný zamestnancom a vedeniu spoločnosti v ktorom sa písalo: „Úniky informácií o tajných zariadeniach môže pre spoločnosť spôsobiť nezvratné následky, ktoré pre Samsung predstavujú veľké finančné riziko, ako aj poškodené partnerstvá a stratu dôvery.

Samsung Galaxy S8 bude bezpochyby poriadnym delom a pokiaľ sa ho Samsungu podarí dobre utajiť, môže ešte ťažiť z momentu prekvapenia.