Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 ponúkne šialený 4K displej: Je dosť možné, že vynechá...

Samsung Galaxy S8 ponúkne šialený 4K displej: Je dosť možné, že vynechá 3,5mm jack

7

Od predstavenia Galaxy S8, ďalšej vlajkovej lode v poradí nás ešte delí dobrých pár mesiacov. Novinka by mala nasledovať trend Google a vo veľkom štýle pretlačiť využívanie VR technológií. Podariť by sa im to malo hlavne vďaka implementácii displeja so šialeným rozlíšením.

Na mysli máme 4K displej, ktorý by sa na Galaxy S8 mal dostať už budúci január, resp. február. Vyššie rozlíšenie by sa malo prejaviť aj na podstatne výkonnejších špecifikáciách navrhnutých tak, aby utiahli viac ako 2x počet pixelov. Sony sa o implementáciu 4K displeja už pokúsilo, využili ho ale len vo vlastných aplikáciách pre fotografie a video.

Spolu s príchodom Galaxy S8 sa očakáva aj predstavenie smartfónu, ktorý sa bude dať poskladať na menšie, resp. rozložiť na väčšie zariadenie. Je však takmer isté, že Galaxy S8 takýmto smartfónom nebude.

Samsung zároveň pravdepodobne zruší 3,5mm jack. Táto informácia internetom koluje už od polovice septembra, z čias predstavenia dvojice iPhone 7 a 7 Plus. Za zrýchleným zánikom 3,5mm jacku stojí viac než kompetentný USB C port.