Úvod Novinky Porovnanie: iPhone 7 Plus je 6x drahší než UMi Plus. Je aj...

Porovnanie: iPhone 7 Plus je 6x drahší než UMi Plus. Je aj 6x rýchlejší?

1

Mnohí sa na to čínskeho výrobcu pýtali a tak sa k tomu konečne odhodlal. Pripravil video, v ktorom porovnáva smartfón za 1 024 EUR a 177 EUR. Budú na tom, čo sa rýchlosti týka, rovnako alebo medzi nimi bude diametrálny rozdiel?

Aby sme odpovedali na túto otázku, vedľa seba sme postavili najnovší smartfón od Apple, iPhone 7 a najnovší produkt čínskeho výrobcu, UMi Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=Yv_YEiiq3IE

Pred tým, než začneme sa pozrime na špecifikácie oboch zariadení.

iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7 Plus predstavili v septembri 2016. Ponúka 5,5-palcový Retina displej s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov s hustotou 401 PPI. Telefón poháňa štvorjadrový Apple A10 Fusion procesor, ktorému pomáhajú 3 GB RAM. Zariadenie ponúka od 32 GB do 256 GB pamäte, ktorú si nemôžete rozšíriť.

Čo sa fotoaparátov týka, na zadnej strane nájdete 12 Mpx hlavné fotoaparáty, jeden z nich pre klasické zábery, druhý pre optický zoom. Na prednej strane zas stretnete 7 Mpx fotoaparát pre čo najlepšie selfie.

iPhone 7 Plus beží na iOS 10 a poháňa ho 2 900 mAh nevymeniteľná batéria. Jeho hliníkové telo je veľké 158,2 x 77,9 x 7,3 milimetrov a váži 188 gramov.

iPhone 7 Plus je single SIM smartfón, ktorý používa Nano SIM. Okrem toho v ňom samozrejme nájdete Wi-Fi, GPS, Bluetooth4G.

UMi Plus

UMi Plus predstavili v rovnaký deň ako iPhone 7 Plus. Zariadenie taktiež ponúka 5,5-palcový SHARP displej s rozlíšením 1 920 x 1 080 a hustotou 401 ppi.

Smartfón poháňa osemjadrový procesor Helio P10 Octa4 GB RAM. V zariadení sa nachádza 32 GB úložisko, ktoré si môžete rozšíriť o ďalších 128 GB. Čo sa fotoaparátov týka, na zadnej strane UMi Plus nájdete 13 Mpx snímač, na prednej zas 5 Mpx senzor pre selfie.

UMi Plus beží na Android 6.0 Marshmallow (na 7.0 už pracujú) a poháňa ho 4 000 mAh vymeniteľná batéria. Konštrukcia je vyrobená z kvalitného hliníka (series 6000) a meria 150,8 x 75 x 8,5 mm a váži 185 gramov.

Konektivita je taktiež výborná. UMi Plus dokáže poňať dve micro SIM karty alebo jednu micro SIM a jednu microSD kartu. Nechýba ani Wi-Fi, GPS, Bluetooth, Hotknot4G.

umi-plus-vs-iphone-7-plus-1

Na papieri teda 847 eurový rozdiel nie je až taký viditeľný, že? Poďme sa ale pozrieť čo sa stane, keď sa objavia bok po boku.

Namiesto benchmarkov chcel UMi otestovať reálny výkon v skutočnom svete. Výrobca je totiž presvedčený, že ľudia chcú vidieť ako sa ich potenciálny telefón správa v tých najbežnejších situáciách. Benchmark je len číslo, ktoré pre mnohých ľudí takmer nič neznamená.

V tomto teste rýchlosti sa zamerali na rýchlosť otvárania rôznych aplikácií, čo väčšinou svedčí o optimalizácii systému a kvalite hardvérových komponentov (procesor, RAM, typ a rýchlosti, atď.).

umi-plus-vs-iphone-7-plus-2

Na zariadeniach sme teda otvorili aplikáciu galérie, ktorú obe zariadenia otvorili rovnako rýchlo. To isté sa stalo aj pri mapách a prehliadači.

iPhone 7 Plus sa podarilo o niečo rýchlejšie otvoriť hry a fotiť snímky.

Samotný výrobca bol dosť prekvapený, keďže neočakával, že UMi Plus bude až takto blízko iPhone 7 Plus pri otváraní aplikácií a práci so systémom. Okrem toho nemôžeme zabudnúť na obrovský cenový rozdiel a fakt, že iOS je priam ušitý na zariadenia Apple. Android pre všetky telefóny až taký ušitý nie je.

umi-plus-vs-iphone-7-plus-4

UMi verí, že jeho prítomnosť poriadne zatrasie svetom. Koniec koncov, jeho 177 eurové zariadenie vyzerá a správa sa ako vlajková loď.

Je teda len na vás či ste ochotní vysoliť vyše 1000 alebo len 177 EUR na telefón, ktorý toho dokáže naozaj veľa. Pomer ceny k výkonu je v jeho prípade neprekonateľný. Ak máte o UMi Plus záujem, navštívte jeden z odkazov nižšie.