Úvod Google Google Pixel POROVNANIE: Google Pixel vs Galaxy S7 vs iPhone 7 – ktorý je...

POROVNANIE: Google Pixel vs Galaxy S7 vs iPhone 7 – ktorý je najlepší?

7

Google po mesiacoch špekulácií konečne predstavil dlhoočakávané novinky, Pixel a Pixel XL. Tie nahradili doterajšie Nexus smartfóny. Svojimi špecifikáciami, spracovaním a cenou atakujú najmodernejšie vlajkové lode, medzi ktorými nechýba Galaxy S7 a iPhone 7. Ktorý z nich je však lepší? Prečítajte si toto porovnanie.

tabulka
Tabuľka špecifikácií, zdroj: Phandroid

Kvalita konštrukcie

Spracovanie smartfónov je obrovskou oblasťou, ktorú Google doteraz zanedbával, aby tým znížil cenu Nexusov. To sa však s príchodom Pixelov mení. Vďaka prémiovejšiemu spracovaniu stúpla aj cena a tým aj nároky používateľom. Mnohí si možno povedia, že Pixel spredu vyzerá ako iPhone, čo je možno pravda, no zozadu vyzerá úplne inak.

Jedinou nevýhodou pri nových Pixeloch je chýbajúca odolnosť voči vode, ktorá je dostupná ako pri Galaxy S7, tak aj pri iPhone 7.

Displej

Tri zariadenia, ktoré porovnávame, majú veľmi podobnú veľkosť displejov. iPhone 7 je z nich najmenší, ponúka len 4,7-palcový panel. Je však len o 0,4 palca menší, než najväčší z trojice, Galaxy S7. Pixel so svojim 5,0-palcovým displejom sedí niekde medzi. Kde je však rozdiel o niečo väčší je rozlíšenie.

iPhone 7 ponúka najnižšie rozlíšenie. Galaxy S7 má zas rozlíšenie najvyššie a podľa expertov ponúka najkvalitnejší displej na trhu. Pixel je opäť niekde medzi týmito smartfónmi. Do vienka dostal 1080p displej, čo na 5,0-palcovom smartfóne úplne postačuje.

Fotoaparát

Fotoaparát je jednou z oblastí, v ktorej zvykol Apple dominovať. To už nejaký čas neplatí. Nejde pritom len o subjektívne pocity ale aj pocity expertov z DxOMark, spoločnosti, ktorá sa venuje testom fotoaparátov. Nexusy tradične ponúkali fotoaparáty, ktoré sa ani náhodou nechytali na vlajkové lode iných výrobcov. To sa zmenilo s príchodom Nexus 6P, ktorého kamera bola vynikajúca.

Podľa expertov z DxOMark ponúkajú Pixely absolútne najlepší fotoaparát na akomkoľvek smartfóne. Dokonca lepší než na iPhone 7 či Galaxy S7. Udelili mu až 89 bodov, čím predbehol Galaxy S7 (88 bodov), aj iPhone 7 (86 bodov).

Výkon

Pixel je jedným z prvých zariadení, ktoré vo výbave ponúkajú nový Snapdragon 821. Apple pri svojom smartfóne zvolil čipset Apple A10. Výkon sa pri rozličných platformách porovnáva len veľmi ťažko. Pixel by ale mal byť o niečo svižnejší než Galaxy S7, ktorého starší Snapdragon 820, resp. Exynos 8890 musí obslúžiť oveľa viac pixelov a okrem toho aj grafické rozhranie TouchWiz.

Pri výkone musíme spomenúť aj výdrž batérie. iPhone je vybavený prťavým 1 960 mAh akumulátorom, zatiaľ čo Galaxy S7 až 3 000 mAh batériou. Pixel vo svojej výbave ponúka 2 770 mAh kúsok. Jeho 1080p displej by mal byť menej energetický náročný, než Galaxy S7, vďaka čomu by mal ponúknuť dlhšiu výdrž. Či to tak bude aj v reálnom svete otestujeme.

Ktorý z nich je najlepší?

Toto je otázka, ktorú si musí zodpovedať každý sám. Prestavil podľa vás Google zariadenie, ktoré je lepšie ako veľkí hráči od Apple či Samsungu? Google chce z Pixelu spraviť „iPhone“ s Androidom. Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!