Úvod Konkurencia Microsoft Microsoft predstavil Surface Studio PC: Stojí 2 999 dolárov a je absolútne...

Microsoft predstavil Surface Studio PC: Stojí 2 999 dolárov a je absolútne úžasný

Najtenší LCD monitor v PC určenom pre kreativitu

14

Microsoft dnes veľmi ostro a šikovne zaútočil na Mac od Apple.

Po mesiacoch špekulácií a únikov špecifikácií skutočne predstavil nové zariadenie. Volá sa Surface Studio a ide o prvý desktopový počítač spoločnosti. Firma ho predstavila na tlačovej konferencii v New Yorku.

Podobne ako pri iMacu, aj v prípade Surface Studio ide o All-in-One (AIO) zariadenie, ktoré má základňu a monitor. Na prácu nepotrebujete nič iné. Microsoft s ním však má veľké plány.

surfacestudio2

Čo sa špecifikácií týka, Surface Studio ponúka grafickú kartu Nvidia 980, 32 GB RAM a 2 TB pamäte. Nechýbajú ani 2.1 virtual surround reproduktory. Zdroj je zabudovaný priamo do základne. Pri portoch by sme si vedeli predstaviť väčšiu flexibilitu. Na výber budete mať USB 3.0 (bez thunderboltu), mini DisplayPort, slot pre SD kartu a port pre Ethernet.

Novinkou je tzv. Surface Dial, otočné zariadenie pre menenie nastavení, ako napríklad farby. Pri práci si ho môžete pripnúť priamo na displej čo Surface Studio automaticky rozpozná a ponúkne vám príslušné nastavenia.

surfacedial

Ide o skutočne famóznu záležitosť, ktorá bude kompatibilná aj so Surface Book a Surface Pro.

dial

Vďaka špeciálnemu zaveseniu displeja, ktoré Microsoft nazval „zero gravity“ si môžete meniť jeho uhol. Ideálne je to pre prácu s perom či už pri upravovaní fotografií, kreslení alebo práci s dokumentami.

studio1

Spoločnosť tvrdí, že sa im podarilo znížiť odozvu pera natoľko, že ho nerozoznáte od bežného, fyzického pera. Toto tvrdenie však budeme musieť preveriť pri teste. Keď ide o spomínaný LCD panel, Microsoft stavil na hliníkom objatý 28-palcový panel s 13,5 miliónmi pixelov. V porovnaní s 4K rozlíšením (8,3 miliónov pixelov) ide o skutočne pôsobivý kúsok. Okrem toho, Microsoft tvrdí, že ide o jeden z najpresnejších panelov vôbec, minimálne čo sa farby týka. Nechýba dokonca ani možnosť meniť nastavenie z DCI-P3 na SRGB. Ak viete čo to je, určite to oceníte.

dial

Surface Studio sa dá predobjednať za 3 000 dolárov.