Úvod Tlačová správa Kto hľadá, nájde… Alebo jednoducho použije MyPicture

Kto hľadá, nájde… Alebo jednoducho použije MyPicture

Novinka v portfóliu spoločnosti Innovatrics – MyPicture – si už stihla získať odbornú verejnosť, ktorá jej udelila titul „IT PRODUKT roka 2016“

1

Innovatrics, slovenská spoločnosť s globálnou pôsobnosťou v oblasti biometrie, predstavuje aktuálnu novinku zo svojho portfólia – službu MyPicture. Unikátne cloudové riešenie je určené na triedenie veľkého množstva fotografií prostredníctvom biometrického rozpoznania tváre. Táto novinka sa stala víťazom v kategórii „IT PRODUKT roka 2016“, vyhláseného na výročnom podujatí IT Gala.

Spoločnosť Innovatrics, známa najmä vďaka svojmu špičkovému produktu AFIS (čo je automatický systém rozpoznávania odtlačkov prstov), prináša na slovenský trh absolútnu novinku, kde využíva svoje dlhoročné skúsenosti z oblasti vývoja biometrických technológií. Vo svojich produktoch si zakladá najmä na rýchlosti, presnosti a spoľahlivosti, a tieto atribúty pretavila aj do najnovšej služby MyPicture.

„Vývoj produktu bol plne v rukách vývojárov spoločnosti Innovatrics, ktorí sa technológii a najmä tvorbe a zdokonaľovaniu algoritmu na rozpoznávanie tváre venujú už viac ako 4 roky. Spoločnosť Innovatrics už v minulosti úspešne uviedla na trh  špičkový produkt zameraný na rozpoznávanie odtlačkov prstov, ktorý získava tie najvyššie medzinárodné hodnotenia a je úspešný v silnej globálnej konkurencii. Cieľom Innovatricsu je byť na špičke aj v rámci ďalšej biometrickej oblasti a tou je rozpoznávanie tvárí,“ hovorí Ján Lunter, CEO spoločnosti Innovatrics.

Komu bude slúžiť?

Služba MyPicture je určená najmä firmám a organizáciám, ktoré realizujú spoločenské, kultúrne alebo športové podujatia, pri ktorých vzniká obrovské množstvo fotografií a ich triedenie a usporiadanie je často časovo veľmi náročné. MyPicture dokáže veľké množstvo fotografií automaticky označiť, triediť a tiež prezentovať. Ide o cloudové riešenie, ktoré umožňuje rýchlu, presnú a spoľahlivú identifikáciu (a následne aj kategorizáciu) všetkých účastníkov podujatia prostredníctvom technológie rozpoznávania tváre.

Ako to vlastne funguje?

MyPicture na základe fotografie konkrétneho človeka jednoducho identifikuje všetky fotografie, na ktorých sa nachádza a usporiada ich do prehľadných kategórií. Všetko sa to deje v troch fázach. Na začiatku v tzv. tvoriacej fáze je nutné nahrať všetky fotografie cez klientskú aplikáciu do cloudu, zároveň sa načítajú aj metadáta z fotografií a dôjde k ich spracovaniu do vhodného formátu. V ďalšej tzv. spoznávacej fáze už prichádza MyPicture do kontaktu s účastníkmi podujatia. Tí si jednoducho importujú svoju fotografiu, vytvoria používateľský účet a MyPicture vyhľadá na základe fotky tváre všetky fotografie, na ktorých sa účastník nachádza. V poslednej tzv. prezentujúcej fáze si môže účastník prezrieť vyhľadané fotografie v priečinku „Web Gallery“.

Ako produkt vznikol?

Organizátori podujatia Tvrďák Bratislava – Čunovo, 2016, kde účastníci prekážkového behu testovali svoju fyzickú a mentálnu odolnosť, zároveň otestovali aj „odolnosť“ služby MyPicture. Vzhľadom na charakter tohto podujatia účastníci nemohli byť označení číslami ani inými identifikačnými údajmi a jediná možnosť identifikácie bola ich tvár. Prostredníctvom MyPicture mali po ukončení podujatia k dispozícii svoje fotografie pod unikátnym linkom a vyhli sa tak pracnému vyhľadávaniu medzi stovkami fotiek z podujatia.

Cena a dostupnosť

Službu MyPicture bude možné využívať na základe zakúpenia licencie. Cena licencie závisí od počtu spracovávaných fotografií a orientačne sa pohybuje na úrovni  300 EUR na jeden event.

Innovatrics, ktorý sa stal IT FIRMOU roka 2015, ponúka na globálnom trhu najrýchlejšie a najpresnejšie biometrické riešenie na rozpoznávanie odtlačkov prstov (vyššie spomínaný AFIS). Toto riešenie je aplikované aj v službe Fingera – ide o dochádzkový systém na báze odtlačkov prstov alebo RFID bezkontaktných kariet určený najmä pre malé a stredné podniky, ktoré nie sú spokojné s evidenciou dochádzky zamestnancov papierovou formou. Tento produkt je primárne určený pre slovenský a český trh.

mypicture-1 mypicture-2 mypicture-3 mypicture-4