Úvod Zariadenia Foto smartfón Kodak Ektra: Znovuzrodenie legendy, ktorá beží na OS Android

Foto smartfón Kodak Ektra: Znovuzrodenie legendy, ktorá beží na OS Android

2
Pôvodný Kodak Ektra vznikol ešte pred druhou svetovou vojnou v roku 1941. Išlo vtedy o veľmi inovatívny 35 mm fotoaparát.

Spoločnosť Kodak toto pomenovanie využila pri novom smartfóne, ktorý má však s legendou spred niekoľkých desiatok rokov len málo spoločného. Teda takmer nič.

Kodak Ektra určite nebude najlepší foto smartfón na trhu, to ale neznamená, že nie je pôsobivý. Už na prvý pohľad zaujme jeho vintage retro dizajn, ktorý odkazuje na pôvodné zariadenie Kodak Ektra. Na zadnej strane nájdeme napríklad imitáciu kože s veľkou šošovkou a rovnako tak príslušenstvo vyzerá ako spred niekoľkých rokov. Na mysli máme štýlové kožené puzdrá.

kodak ektra

Keď Kodak, tak fotoaparát. Ten má v tomto prípade 21 Mpx (Sony IMX230), clonu f/2.0, optickú stabilizáciu obrazu, PDAF ostrenie, ktoré funguje aj pri videu a samozrejmosťou je 4K záznam video obsahu. K dispozícii je tiež duálny LED blesk a hardvérová spúšť. Radšej by sme pri takto dimenzovanom zariadení uvideli xenónové prevedenie blesku. Vpredu nájdeme 13 Mpx selfie jednotku. Kodak smartfón Ektra vybavil bohatými možnosťami a funkciami pre úpravu/editáciu zhotovených fotografií a videí.

kodak ektra

V ostatných ohľadoch ide inak o bežný smartfón. 5,0-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, 3 GB operačná pamäť RAM, 32 GB úložisko alebo čipset MediaTek Helio X20. Batéria má kapacitu 3000 mAh hodín.

kodak_ektra

Smartfón Kodak Ektra dorazí na trhy v Európe a vo Veľkej Británii v priebehu mesiaca december. Cena za tento retro kúsok? 449 libier, teda približne 502 eur. V galérii nižšie si môžete pozrieť pár záberov, ktoré vzišli práve z tohto čerstvo predstaveného smartfónu.

kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra
kodak ektra