Úvod Zariadenia Smartwatch Inteligentné hodinky od Google budú predstavené začiatkom roka 2017. Toto ponúknu

Inteligentné hodinky od Google budú predstavené začiatkom roka 2017. Toto ponúknu

1

O dvojici inteligentných hodiniek, s ktorými má prísť spoločnosť Google, sme už počuli. Konečne sa však objavili bližšie informácie o ich vlastnostiach a období uvedenia.

Dvojica hodiniek nesie kódové označenie Swordfish a Angelfish. Oficiálne komerčné pomenovania zatiaľ nepoznáme, no pri pohľade na posledné Google smartfóny by nás neprekvapil názov Pixel Watch a Pixel Watch XL.

Hodinky budú odlišné čo sa rozmerov, tak aj výbavy týka. Jeden z modelov ponúkne napr. 42 mm priemer ciferníka, ovládanie jedným tlačidlom, vymeniteľné remienky a tri farebné prevedenia (striebro, titán, ružové zlato). Môžeme predpokladať, že pôjde skôr o konzervatívnejšiu verziu z dvojice, ktorá bude viac hodinkami, ako smart zariadením.

Pravý opak má platiť o druhých hodinkách. GPS, LTE podpora, snímač srdcovej frekvencie alebo tri tlačidlá pre ovládanie. Hodinky budú vedieť pracovať samostatne, bez závislosti od smartfónu.

inteligentne_hodinky

Hodinky ponúknu čistý a elegantný dizajn presne po vzore iného Google hardvéru. Operačný systém Android Wear vo verzii 2.0 bude samozrejmosťou a hodinky budú predstavené medzi januárom a marcom roku 2017.