Úvod Zariadenia Huawei: Výkonnejšia verzia smartfónu Nova a dátum odhalenia modelu Honor 6X

Huawei: Výkonnejšia verzia smartfónu Nova a dátum odhalenia modelu Honor 6X

0
Huawei Nova Plus

Začiatok nového pracovného týždňa sa nesie v znamení výrobcu Huawei. O jeho produktoch sa totižto objavilo hneď niekoľko zaujímavých informácií. 

O pripravovanom ultimátnom high-end zariadení Mate 9 sme vás už informovali včera. Výrobca ale nezabúda ani na svoje cenovo prívetivejšie modely. Trochu prekvapivé je avizovanie výkonnejšej verzie modelu smartfónu s označením Nova.

Ten bol predstavený na podujatí IFA 2016 v Berlíne len nedávno, v septembri. Huawei Nova sa svojím vzhľadom nápadne podobná na súrodenecký Nexus 6P. Smartfón Huawei Nova bol predstavený aj s väčšou verziou Nova Plus. Obe zariadenia dostali do výbavy maximálnu kapacitu 3 GB operačnej pamäte RAM.

huawei nova

Huawei sa ju rozhodol zvýšiť na 4 GB a pridal tiež podporu pre štandard LTE-A. V sieťach podporovaných operátorov tak budete môcť sťahovať dáta maximálnou rýchlosťou 300 Mbps. Huawei tieto výkonnejšie modely označí farebne. 3 GB verzie sa budú dať kúpiť v striebornej, sivej a zlatej farbe, 4 GB variácie bude symbolizovať biela a čierna povrchová úprava zariadení. Huawei sa zatiaľ „zabudol“ zmieniť o cene vyššie radených verzií.

K TÉME: Smartfóny Huawei Nova a Nova Plus predstavené

Huawei v rámci sub-brandu Honor predstaví 18. októbra 2016 model Honor 6X. Snapdragon 625, 2 GB / 3 GB RAM, 32 GB ROM, či 5,5-palcový FHD 1080p displej zrovna výnimočne nevyzerajú.

huawei honor 6x

Práve na výnimočnosti má pridať použitie duálneho fotoaparátu s rozlíšením 13 Mpx. Dvojitý fotoaparát je výsadou primárne high-end zariadení, resp. vyššej strednej triedy. Huawei chce zrejme dokázať, že aj za skromnejšie peniaze môžete dostať nadštandardný foto zážitok. Pod dvojicou fotoaparátov si tiež nájde miesto snímač odtlačkov prstov.