Úvod Výrobcovia Nexus Zbohom Nexusy: Google potvrdil, že už žiaden Nexus nevyrobí

Zbohom Nexusy: Google potvrdil, že už žiaden Nexus nevyrobí

0

Táto správa by nás síce vzhľadom na celú armádu nových Pixel zariadení nemala prekvapiť, no stále je to akýsi malý šok. Rad Nexus zariadení včerajším dňom definitívne umiera. Spoločnosť dokonca potvrdila, že už „nemá plány“ pre výrobu akýchkoľvek ďalších Nexusov.

Hneď po ukončení konferencie to pre rôzne médiá potvrdili predstavitelia spoločnosti. Hlavnou myšlienkou Nexusov bolo prinesenie čo najčistejšieho zariadenia pre vývojárov, ktorí mali ukázať svoje schopnosti programovať pre Android. Samozrejme, vývojári aj naďalej potrebujú schopné zariadenia, a tak sa možno dočkáme vývojárskych verzií Pixelov. Pre Nexusy je to však koniec cesty.

Seriózny prístup k hardvéru

Google momentálne seriózne zatlačil na Apple. Či už hardvérom, ktorý ponúka to najlepšie čo je momentálne k dispozícii alebo aj softvérom, ktorý je taktiež na najvyššej možnej úrovni. V minulosti snaha Google vyrobiť zariadenia, ktoré by sa skutočne dobre predávali nebola až tak úspešná. Bude zaujímavé sledovať či im malé logo „G“ na nových zariadeniach nejak pomôže.