Úvod Google Google Pixel POTVRDENÉ: Google Pixel X a XL skutočne vyrobil HTC

POTVRDENÉ: Google Pixel X a XL skutočne vyrobil HTC

1
Súrodenci Google Pixel

Google včera večer predstavil, okrem iného, aj dvojicu nových high-end smartfónov Pixel a Pixel XL. Počas prezentácie tvrdil, že od začiatku až po koniec je to práca inžinierov a dizajnérov Google. Vzhľadom na to, že spoločnosť nevlastní žiadne fabriky na výrobu smartfónov sa začalo špekulovať o tom, kto ich vlastne vyrobil.

Bol to HTC alebo niekto úplne iný?

Jeff Gordon, seniorský manažér pre online komunikáciu v HTC skutočne potvrdil, že za výrobou stojí HTC. „HTC je výrobný partner Google pre projekt Pixel,“ vyhlásil.

Nejde o prvýkrát, keď títo dvaja giganti spojili sily pri výrobe nových zariadení. Hneď prvým bol Nexus One, úplne prvý Nexus z roku 2010. Vtedy sa však na zadnej strane zariadenia objavilo aj logo HTC (spolu s logom Google). Pixel a Pixel XL na sebe nenesú žiadne iné, než Google logo.

Google nemá a nepotrebuje obrovské fabriky, aby dokázal vyrobiť smartfón. Stačí, ak osloví jedného zo svojich partnerov, v tomto prípade HTC (v minulosti aj Samsung, Huawei a LG) a tí mu ho vyrobia. Podobne sa k veci stavia aj Apple, ktorý si pre výrobu iPhonov objednal služby spoločnosti Foxconn.