Zdroj: Wired

Jednou z hlavným tém pri diskusii o novým Pixeloch bola otázka toho, prečo Google nespravil nové Pixely odolné voči vode. Zariadenia síce ponúkajú certifikáciu IP53, teda ochranu proti kropeniu vody, nie sú odolné voči plnému ponoreniu.

Chránení teda budete pri situáciách, keď napríklad začne pršať alebo keď stojíte na zastávke na autobus a nejaký dobrák prejde autom priamo cez kaluž, ktorá je rovno pred vami. Inak sú Pixely zraniteľné.

Jednoducho im došiel čas

Prečo teda Google nezapracoval odolnosť voči vode? Veď podobnú ochranu už ponúka ako Samsung Galaxy S7, tak aj iPhone 7. Podľa Davida Pierca z Wired, ktorý strávil určitý čas s ľuďmi, ktorý telefón navrhli, to bolo preto lebo im jednoducho došiel čas. Potvrdili mu to samotní zamestnanci. Rozhovor si môžete vypočuť na tomto odkaze.

Google plánoval vyrábať telefóny odolné voči vode už veľmi dlho. Na začiatku roka 2016 však musel začať pekne od začiatku. Na vývoj Google Pixel a Pixel XL mu teda ostalo len 9 mesiacov. Deväť. Pri telefóne telefónov je to skutočne málinko.

Aj napriek tomu, že sa Google s Pixelmi nepochybne poponáhľal sú to podľa prvotných recenzií výborné smartfóny. Okrem toho, spolu s nešťastím, ktoré postihlo Samsung  s ich Note 7 je to tak vynikajúca príležitosť ako ho čo najviac dostať do popredia.