Úvod Zariadenia Google Pixel a Pixel XL: Obchod zverejnil kompletné informácie, toto predstavia už...

Google Pixel a Pixel XL: Obchod zverejnil kompletné informácie, toto predstavia už zajtra!

2

Spoločnosť Google, ako aj všetkých používateľov a fanúšikov jej služieb a zariadení, zajtra čaká veľký deň. Zajtrajšia konferencia internetového giganta má byť vôbec najdôležitejšia od čias predstavenia prvej verzie Androidu.

Google totiž predstaví nielen nové smartfóny Google Pixel a Pixel XL, ktoré nahradia doteraz zaužívané Nexusy, ale aj ďalšie, doteraz nie úplne známe novinky.

Čo sa danej dvojice smartfónov týka, v posledných dňoch sme boli svedkami nejedného úniku rôznych informácií a tiež fotografií. Britský predajca Carphone Warehouse ale na svojich stránkach nechcene zverejnil marketinogvé materiály pre smartfóny Google Pixel a Pixel XL, aj s presnou špecifikáciou. Medzičasom ponuku zo svojich stránok stiahol, no tá samozrejme neunikla internetovým médiám a blogerom. Vďaka nim tak celom presne vieme, čo si pre nás Google zajtra pripravil.

Google PIxel XL

High-end parametre tohto smartfónu dokazuje 5,5-palcový AMOLED displej s QHD 1440p rozlíšením, ktorý bude chrániť odolná vrstva Gorilla Glass 4. Pod ním nájdeme tikať procesor Snapdragon 821 (quad-core, takt 2,15 GHz, GPU Adreno 530) spolu so 4 GB kapacitou operačnej pamäte RAM.

Známe je interné úložisko o objeme 32 GB a 128 GB. Zatiaľ je neistý slot pre microSD karty, no pravdepodobne sa ho dočkáme. Ten by mal zniesť až 256 GB externé pamäťové médium.

Google Pixel a Google Pixel XL
Google Pixel a Google Pixel XL

Zadný fotoaparát bude mať 12,3 Mpx a clonu f/2.0 (pravdepodobne Sony IMX378). Vpredu pre zmenu nájdeme 8 Mpx selfie kameru. Pod zadným fotoaparátom sa usídli snímač odtlačkov prstov. Hladký a rýchly chod, či najrýchlejšie aktualizácie zabezpečí natívny Android vo verzii 7.1 Nougat. 3490 mAh batériu budeme nabíjať prostredníctvom konektora USB typ C. Samozrejmosťou je technológia rýchleho nabíjania. Čo sa týka rozmerov a váhy, vrecká nohavíc sa popasujú s hodnotami 154,7 mm x 75,7 mm x 8,6 mm a 168 gramov.

Pixel
Oficiálne príslušenstvo

Google Pixel

Google Pixel disponuje rovnakými parametrami ako vyššie spomínaný súrodenec, no s niekoľkými rozdielmi. Vrstva Gorilla Glass 4 bude v tomto prípade chrániť 5-palcový AMOLED displej s FHD 1080p rozlíšením.

Vzhľadom na veľkosť displeja sú logické menšie rozmery a váha. Výška 143,8 mm, šírka 69,5 mm hrúbka okolo 8 mm a váha 143 gramov. Zároveň nám chýba jediný podstatný údaj a tým je cena. Smartfóny sa budú dať zakúpiť primárne cez obchod Google Play a jeho kategóriu zariadení. Tá je v našich končinách zatiaľ nedostupná a tajne snívame, že ju Google na zajtrajšej konferencii sprístupní aj pre našu lokalitu. Zariadenia budú ale časom dostupne aj prostredníctvom množstva iných predajcov, ktorí operujú aj na našom trhu.

Google Pixel
Google Pixel
Google Pixel
Google Pixel
Google Pixel
Google Pixel

Zajtrajšiu konferenciu budeme sledovať a všetky podstatné novinky z nej vám samozrejme prinesieme v niekoľkých článkoch.