Úvod Zariadenia VR headset Google Daydream VR majú predstaviť už dnes: Cena má byť poriadne nízka!

Google Daydream VR majú predstaviť už dnes: Cena má byť poriadne nízka!

2

Vyzerá to tak, že Google na dnešnej obrovskej tlačovej konferencii, ktorá má byť podľa slov samotných predstaviteľov spoločnosti najväčšia od predstavenia Androidu, predstaví nový VR Headset z rodiny Daydream VR. Informáciu potvrdilo niekoľko zdrojov. Cena? Slušných 79 dolárov.

Daydream VR od Google je priama odpoveď na Samsung Gear VR. Podobne, ako Gear VR, aj VR od Google pre zobrazenie obsahu využije váš smartfón. Namiesto bežného dotykového ovládania, na ktoré sme zvyknutí z Gear VR má novinka od Google použiť systém založený na pohybe, teda niečo, ako pri Kinecte alebo Wii.

daydream-2

Hlavným zdrojom informácií majú byť dva nové smartfóny, Pixel a Pixel XL, ktoré má Google predávať aj na základe ich silnej kompatibility s Daydream VR. Mnohých ľudí od zakúpenia VR headsetu odradzuje hlavne cena, ktorá je pri HTC Vive či Oculus Rift príliš vysoká. Vysoká je aj v prípade Playstation VR, headsete, ktorý je takmer rovnako drahý, ako samotná konzola.

Kvalitnejší Google Cardboard?

Daydream VR má byť akýmsi rozšírením ultralacného VR headsetu Google Cardboard. Oproti Gear VR bude VR od Google lacnejší o celých 20 dolárov, pričom má zároveň ponúknuť lepšiu funkcionalitu.

Na oficiálne predstavenie si budeme musieť ešte pár hodín počkať. Čo na to ale hovoríte? Páči sa vám predstava takto lacných VR okuliarov?