Úvod Výrobcovia Samsung Za Galaxy Note 7 fiaskom majú byť „neľudské“ pracovné podmienky pri výrobe

Za Galaxy Note 7 fiaskom majú byť „neľudské“ pracovné podmienky pri výrobe

14
Ilustračné foto
Ešte v roku 2012 na verejnosť unikla Power point prezentácia rôznych praktík, ktoré Samsung využíva na to, aby dokázal oddeliť svojich pracovníkov od únií, ktoré by ich mohli zastupovať a ochraňovať.

Dokument objavila medzinárodná odborov konfederácia (ITUC), ktorá teraz tvrdí, že problémy s Note 7 sú priamo prepojené s neľudskými pracovnými podmienkami. Samsung s výrobou novinky po desiatkach výbuchov prestal a dokonca v budúcnosti nemá označenie Note využívať.

Ako sme napísali vyššie, v prezentácii sa objavili spôsoby, akým môže vedenie Samsungu zabrániť ochrane ich zamestnancov zo strany odborov. V nej sa uvádzalo, že manažment spoločnosti sa k zamestnancom mal správať ako k „nepriateľom“ a dokonca nechýbali ani rôzne spôsoby ako nad nimi mať železnú ruku.

11 až 12 hodín na nohách s fyzickým a verbálnym násilím

ITUC tvrdí, že „neľudské podmienky sú rozšírené“ po všetkých fabrikách, a že zamestnanci Samsungu sú často prepracovaní a nezaplatení. Niektorí musia stáť 11 až 12 hodín a trpieť fyzické ako aj verbálne násilie.

Je celkom ťažké odhadnúť či mal takýto zvláštny vzťah medzi vedením a zamestnancami skutočne dopad na kvalitu Note 7, no jedno je jasné. Určite mu to nepomohlo.