Úvod Zaujímavosti Fotoaparát smartfónov Google Pixel dostal najvyššie hodnotenie, aké bolo kedy udelené

Fotoaparát smartfónov Google Pixel dostal najvyššie hodnotenie, aké bolo kedy udelené

0

Už neraz sme na našich spránakch pri rôznych zariadeniach spomínali odborný priemyselný štandard DxOMark, ktorý skúma kvality a vlastnosti rôznych foto zariadení.

Experti za svoju históriu preskúmali viac ako 9000 rôznych zariadení. Išlo o kamery, fotoaparáty, objektívy, rôzne snímače alebo fotoaparáty smartfónov. Presné a detailné skúmanie v kombinácii s veľkým počtom testovaných zariadení, odzrkadľuje relevantné hodnotenia. Tie sú vo svete uznávané mnohými renomovanými spoločnosťami a médiami.

Spoločnosť Google expertom z DxOMark poskytla pre testovanie ich nové Pixel smartfóny ešte predtým, ako boli predstavené. Pri ich oficiálnom uvedení tak mohli spomenúť aj výsledné skóre, ktoré vyplynulo z tohto testovania.

Google Pixel

89 bodov nedosiahol zatiaľ žiadny smartfón. Pixel zariadenia sú vôbec prvými. Kráľom mobilnej fotografie bol doteraz s hodnotením 88 bodov Samsung Galaxy S7 (tiež S7 edge a Note 7, ktoré sú vybavené rovnakým snímačom), za ním nasledoval smartfón HTC 10 a ďalšie miesto obsadila Xperia X Performance.

Pre zaujímavosť, Pixel smartfóny dostali lepšie hodnotenie, ako napríklad zrkadlovka Canon EOS-1D X Mark II, ktorá sa predáva za vysokú štvorcifernú sumu. Hodnotená je samozrejme výsledná kvalita fotografií, nie konkrétne komponenty.

Google Pixel

Pri pohľade do ľavého horného rohu zadnej strany Pixel smartfónov neuvidíme nič výnimočné. Žiadny veľké „oko“ ani vyčnievajúci objektív tak, ako to môžeme vidieť v mnohých prípadoch pri iných smartfónoch.

Na prvý pohľad skromný fotoaparát ukrýva špičkový 1/2.3″ senzor s rozlíšením 12 Mpx. Dané pixely sú veľké 1.55µm a v kombinácii s clonou f/2.0 dokážu pohltiť oveľa viac svetla, ako iné snímače. Samozrejmosťou je funkcia snímania panorámy alebo HDR režim. Fotoaparát dokáže zachytiť 4K video pri snímkovaní 30 fps.

Nové Pixel smartfóny teda nebudú lákať len na výkonný hardvér, čistý, stabilný a poriadne rýchly Android, ale tiež na najdokonalejšiu mobilnú fotografiu súčasnosti.