Úvod Aplikácie Facebook Messenger s novinkou. V nastavenach pribudne šetriaci režim

Facebook Messenger s novinkou. V nastavenach pribudne šetriaci režim

10

Obľúbená komunikačná aplikácia Facebook Messenger bude zase o niečo používateľsky prívetivejšia. Chystaná novinka vám ušetrí drahocenné dáta z vášho predplateného programu.

Pomocou Facebook Messenger aplikácie už dávno neodosielame a neprijímame len text. Obľúbené fotografie a videá dnes zaberajú niekoľko MB resp. desiatky MB v prípade videa.

Ak komunikujete intenzívne a nie ste pripojení na WiFi, prekvapiť vás môže často správa o prečerpaní vášho dátového balíčka od konkrétneho operátora. Facebook sa rozhodol ten problém aspoň sčasti eliminovať.

V nastaveniach pribudne možnosť aktivácie úsporného režimu. Po jeho aktivácii sa vám fotografie a videá, ktoré obdržíte od niektorého z odosielateľov, automaticky nestiahnu do zariadenia. Namiesto toho vám bude ponúknutý náhľad a vy si môžete daný obsah v prípade potreby stiahnuť manuálne, po kliknutí naň. Po pripojení na WiFi pôjde všetko ako predtým, teda sa dátovo objemný obsah stiahne do zariadenia automaticky.

facebook messenger

Novinka je aktuálne v testovacej fáze a dostupná je len pre vybraných užívateľov. Postupne sa však objaví vo Facebook Messenger aplikácii každého používateľa.