Úvod Zariadenia Elephone S7 a Elephone S7 Mini. Porovnanie parametrov a rozmerov

Elephone S7 a Elephone S7 Mini. Porovnanie parametrov a rozmerov

1

Ešte nedávno bolo zvykom, že tradiční výrobcovia pri svojich vlajkových smartfónoch časom predstavili aj ich mini verzie. Tie však mali často z ich väčšími súrodencami len málo spoločného.

Väčšinou ťažili z ich mena a dizajnu. Podobnou cestou sa aktuálne vydal aj čínsky výrobca Elephone, ktorý vyprodukoval zariadenia Elephone S7 a Elephone S7 Mini. Tie sa po dizajnovej stránke ako aj v pomenovaní silne inšpirovali modelom Samsung Galaxy S7.

Keďže ponúkajú skvelé parametre za veľmi priateľskú cenu, navyše so známym výzorom, stoja v pozornosti mnohých záujemcov. Ak nad jedným z nich uvažujete, nižšie si môžete pozrieť porovnanie ich špecifikácií, rozmerov a v neposlednom rade aktuálnych cien.

Začneme vyššie zaradeným modelom Elephone S7. Ten dostal do výbavy v súčasnosti výrobcami najpoužívanejšiu veľkosť obrazovky. Rozmer 5,5″ je spojený s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov, čiže Full HD.

O výkon sa v tomto prípade stará deca-core procesor Helio X20, ktorý nájdeme napríklad aj v útrobách Xiaomi Redmi Note 4. Skôr priemernejší fotoaparát má 13 Mpx, clonu f/2.2 a PDAF zaostrovanie. Telo je zhotovené CNC frézovaním z hliníka a zmestila sa doň 3000 mAh batéria. Našincov poteší podpora pre 800 MHz 4G LTE pásmo v rámci dvojice súčasne aktívnych SIM kariet.

elehphone S7

Pamäťové konfigurácie v režime 2 GB RAM / 16 GB ROM, 3 GB RAM / 32 GB ROM a 4 GB RAM / 64 GB ROM by mali vyhovieť každému a to isté platí aj o štyroch farebných prevedeniach. Rozmery? 150,4 x 73,2 x 7,6 mm pri váhe 148 gramov sa dajú zniesť.

Ak by vám ale predsa len robili problémy, Elephone S7 Mini ich môže prekonať. Rozmery 144 x 68,8 x 7,6 mm sú už akceptovateľnejšie, rovnako ako váha 138 gramov. Dobrou správou je, že na kvalite neutrpel displej. Práve naopak. Ten má 5,2 palca, no stále FHD 1080p rozlíšenie. Hustota počtu pixelov na palec je tak väčšia. (401 ppi vs. 421 ppi).

Kompromis dobehol výkonnostnú jednotku a batériu. Helio X20 nahradil štvorjadrový čipset MediaTek MTK6737 s taktom jadier na úrovni 1,5 GHz. Batéria má 2450 mAh, čo je vzhľadom na menšie rozmery pochopiteľné. Stále budeme pracovať s 2 GB kapacitou RAM a 32 GB úložiskom, ktoré je možné rozšíriť o 128 GB pamäťovú kartu (aj pri väčšom S7).

elephone S7 mini

Zachovaná ďalej zostala dvojica súčasne aktívnych SIM kariet, 800 MHz 4G LTE pásmo alebo 13 Mpx a 5 Mpx fotoaparáty. Výrobca tiež zostal verný 3,5 mm jacku, pribalil snímač odtlačkov prstov, a to v oboch modelových prípadoch.

Cenové rozdiely medzi verziami ako aj konfiguráciami nie sú veľké. Aktuálny predpredaj Mini verzie Elephone S7 končí začiatkom decembra a svieti pri ňom cenovka približne 135 eur. Rovnaká cena sa napríklad týka aj predpredaja väčšieho Elephone S7, ale pozor, v najnižšej pamäťovej konfigurácii. Najvyššia konfigurácia v zelenom prevedení vás bude stáť napríklad necelých 225 eur.

Ceny pochádzajú z aktuálnej ponuky predpredaja medzinárodného predajcu everbuying.net. V nej nájdete ceny aj ostatných pamäťových verzií, na ktoré má vplyv dokonca aj farebné prevedenie. Čierna verzia je napríklad lacnejšia ako zelená, čo je zaujímavé, keďže čierna býva preferovanejšia viac. Kompletné info už nájdete na stránke ponuky.

>>Predpredaj Elephone S7 a S7 Mini<<