Úvod Zaujímavosti 71-ročný dôchodca je hitom internetu. Hráva Counter Strike a videá zdieľa na...

71-ročný dôchodca je hitom internetu. Hráva Counter Strike a videá zdieľa na YouTube

7

Kto by si myslel, že počítačové online hry sú zábavkou len mladých, je na omyle. Populárnej hre Counter Strike sa naplno venuje 71-ročný dôchodca.

Jeho meno je Aman Alashbaev, pochádza z ruského mesta Omsk a svoju e-sports kariéru berie naozaj vážne. Jeho Youtube kanál sleduje momentálne už viac ako 9000 odberateľov. V hre na neho môžete natrafiť pod prezývkou „Atashka“, resp. v ruštine „АТАШКА“.

Amana k hraniu tejto, celosvetovo asi najpopulárnejšej online strielačky, inšpirovali jeho vnuci. Aman si je svojimi hernými zručnosťami už taký istý, že radí a pomáha ostatným hráčom tak, aby dosahovali v hre lepšie výsledky. Svoje taktické zručnosti plánuje samozrejme zúročiť. V budúcnosti sa chce zúčastniť turnaja v CS:GO.

counter strike

Aman si myslí, že ak človek chce a nie je lenivý, jeho práca vždy prinesie nejaké výsledky. Aman je živým dôkazom, že pre človeka nie je nič nemožné, dokonca ani v takomto veku.

Nižšie si môžete pozrieť Amanov vôbec prvý herný Youtube stream. Na konte má zatiaľ 35 videí a ďalšie budú určite pribúdať.