Úvod Konkurencia Apple Apple klame zákazníkov: 32GB iPhone 7 má 8x pomalšiu pamäť ako 128GB...

Apple klame zákazníkov: 32GB iPhone 7 má 8x pomalšiu pamäť ako 128GB a 256GB model

6
Apple svojim zákazníkom o novom iPhone 7 nehovorí celú pravdu. Pred pár týždňami redaktori z GSM Arena naznačili, že 32 GB model iPhone 7 neponúka až tak rýchle úložisko ako jeho 128 GB, resp. 256 GB súrodenci.

Na problém sa rozhodol zamerať aj Lew Hilsenteger, známy ako Unbox Therapy. V novom videu môžete vidieť, ako na oboch modeloch robí niekoľko testov aby zistil či sú tvrdenia redaktorov GSM Arena opodstatnené alebo nie.

V prvom teste Hilsenteger na oboch zariadeniach zapol mobilnú aplikáciu PerformanceTest Mobile, ktorá je navrhnutá tak, aby otestovala všetko, od procesora, RAM až po úložisko. V nej zistil, že medzi dvoma modelmi je obrovský rozdiel. 32 GB iPhone zapisoval rýchlosťou len 41 MB za sekundu čo je takmer 8x pomalšie než 256 GB verzia, ktorá zapisovala rýchlosťou 341 MB za sekundu.

Hilsenteger sa potom rozhodol, že spraví aj test z reálneho sveta, v ktorom z jeho MacBooku cez USB kábel synchronizoval film veľký 4.2 GB. Väčšia, 256 GB verzia to zvládla za 2 minúty a 34 sekúnd, zatiaľ čo menšej, 32 GB verzii to trvalo 3 minúty a 40 sekúnd.

Apple pritom pri promovaní svojich zariadení tvrdil, že medzi jednotlivými modelmi okrem veľkosti úložiska nie sú žiadne (ani výkonnostné) rozdiely. Je ale pravda, že väčšie SSD disky sú schopné dosiahnuť vyšších rýchlostí.

Ak teda plánujete kúpu iPhone 7, siahnite radšej po 128 GB alebo 256 GB verzii.