Úvod Aplikácie Aplikácia WhatsApp konečne dostáva podporu pre animované GIF súbory

Aplikácia WhatsApp konečne dostáva podporu pre animované GIF súbory

1

Ak nám na aplikácii WhatsApp nie čo podstatne vadilo, bola to nedostatočná podpora pre animované GIF súbory. Tie sa po odoslaní v chate zobrazovali ako statické snímky.

Najnovšia beta verzia aplikácie (2.16.293) už však obsahuje natívnu podporu pre GIF animácie čo znamená, že ju čoskoro uvidíme aj v stabilnej verzii aplikácie WhatsApp.

GIF animácie boli, sú a budú príjemným spestrením komunikácie. Už dávnejšie ich môžete odosielať a prijímať napríkald prostredníctvom aplikácie Facebook Messenger. Pre ňu sú dokonca určené aj špeciálne rozšírenia, ktoré fungujú ako databáza gifov aj s vyhľadávaním (GIF Sticker).

putingif

Prostredníctvom animovaného GIF obrázka môžete reagovať na rôzne situácie a použiť ho namiesto slov alebo vyjadrenia názoru. Mnohé takéto animácie sú spojené so zábavným obsahom. Množstvo online služieb ponúka tiež konverziu YouTube videa alebo jeho vybranej časti do GIF animácie. Výhodou je, že sú dátovo nenáročné.

whatsapp

Ak chcete gifká vo WhatsAppe používať, počkať si musíte na aktualizáciu stabilnej verzie. Alternatívne sa môžete zapojiť do beta testovania. Stačí pre to navštíviť >tento odkaz<, ktorý vás presmeruje do obchodu Google Play.