Úvod Aplikácie Aplikácia video-sociálnej siete Vine končí. O videá však neprídeme

Aplikácia video-sociálnej siete Vine končí. O videá však neprídeme

0

Služba Vine bola vnímaná ako akási alternatíva k podstatne populárnejšiemu Instagramu. Samotnú službu ako aj aplikáciu vlastní sociálna sieť Twitter.

Sociálna sieť, resp. služba Vine bola spustená v roku 2013 a spusteniu predchádzala kúpa tejto služby Twitterom. Aplikácia Vine má na konte viac ako 50 miliónov stiahnutí, no počet stiahnutí samozrejme nedoráža aj počet aktívnych používateľov.

Twitter službu Vine nikdy neintegroval do svojich štruktúr. Práve naopak. Twitter ako samostatná jednotka pracuje na na čoraz väčšej vlastnej video funkcionalite.

vine

Twitter aplikáciu v dohľadnej dobe vypne. Presný časový rámec však nie je známy. Používatelia ale o videoobsah, ktorý tvorili krátke 6-sekundové videá, neprídu. Ten bude aj naďalej dostupný na oficiálnej webovej stránke Vine.

Momentálne ťažko povedať, aký dôvod za vypnutím aplikácie stojí. Niektorí vinu pripisujú priamo sociálnej sieti Twitter, ktorá plánuje prepustiť väčší počet zamestnancov. Napriek tomu, že ide o jednu z najpopulárnejších sociálnych sietí, Twitter je dlhodobo v strate.

Na um tiež prichádza konkurencia. Instagram a Snapchat sa tešia ďaleko väčšej obľube, veľkému počtu používateľov a o vzájomnej interakcii ani nehovoriac. Relatívne krátka púť aplikácie Vine tak čoskoro zanikne.