Úvod Google Google Pixel 4K VIDEO: Takto natáča smartfón Google Pixel a Pixel XL

4K VIDEO: Takto natáča smartfón Google Pixel a Pixel XL

1

Smartfóny Google Pixel a Pixel XL sa tešia slušnému záujmu. Niektorí predajcovia hlásia vypredané zásoby. Ide pritom samozrejme o veľké krajiny a kľúčové trhy.

V našich končinách sa Google Pixel a Pixel XL objavil v ponuke predajcu Alza, aj to len v rámci rezervácie. Ich predbežná cena je enormná, no pokiaľ si ju chcete predsa len pozrieť, venovali sme sa jej v tomto článku. V ňom tiež nájdete tip, ako pri prípadnom nákupe ušetriť približne 100 eur.

Google pri nových Pixel smartfónoch neláka len na výkonný čipset, dve veľkosti zariadení alebo čistý Android s Google asistentom, ktorý využíva prvky strojového učenia. Používatelia smartfónov radi fotografujú a točia videá, a práve pre tento trend sú Pixel smartfóny ako stvorené.

Ich fotoaparát je vôbec najlepší, aký môžeme v súčasnosti v segmente smartfónov nájsť (DxOMark 89 bodov). Včera sme vám priniesli pohľad na fotografie zhotovené týmito zariadeniami a dnes vášmu oku ulahodí 4K video.

Reprezentačné video dostal za úlohu zhotoviť Youtuber s nickom Ron8it. Ten uvádza, že video natáčal dva dni a pri niektorých záberoch použil fyzické ND (Neutral Density) filtre, ktoré umiestnil priamo pred objektív. Spomalené zábery vo videu boli zhotovené priamo v aplikácii smartfónu. Autor si pochvaľoval úžasnú farebnosť záberov a fantastický filmový look. Na druhú stranu, vylepšenie by si zaslúžila stabilizácia obrazu.

Ak vlastníte 4K monitor alebo 4K televízor, určite si video prehrajte na ňom. Berie dych.