Úvod Zariadenia Smartphony Yotaphone 2: Dva displeje na smartfóne? Váš môže byť za šialene nízku...

Yotaphone 2: Dva displeje na smartfóne? Váš môže byť za šialene nízku cenu!

0

Zaujímavý kúsok spomedzi smartfónov sa v týchto dňoch objavil aj na stránkach čínskeho predajcu GearBest.com. Je ním zariadenie s názvom Yotaphone 2, ktorý sa od ostatných líši prítomnosťou dvoch displejov.

Jedným z nich je 4,7-palcový čierno-biely e-ink zobrazovací panel na zadnej strane, ktorý disponuje extrémnou energetickou nenáročnosťou, vďaka ktorej zvládne aj 100 hodín prevádzky.

Na tomto šikovnom displeji si môžete prezerať základné informácie ako čas, kalendár, počasie či najdôležitejšie notifikácie, ale aj čítať e-knihy či bez problémov používať akúkoľvek inú aplikáciu, ako napríklad navigáciu prostredníctvom máp a GPS konektivity. V tom prípade rátajte s až 18-hodinovou výdržou. Bonusom je aj bezproblémová čitateľnosť na priamom slnku.

© phonedog.com
© phonedog.com

Ak sa vám však zacnie po farbách, napraví to druhý, 5,0-palcový AMOLED displej na prednej strane. Ten ponúka Full HD zobrazenie (442 ppi) a ochranu v podobe Gorilla Glass 3. Na vonkajšej konštrukcii nájdete tiež dvojicu fotoaparátov, ktoré si rozdelili rozlíšenie 8 Mpx2,1 Mpx.

Útroby Yotaphone 2 skrývajú procesor Snapdragon 801 so štyrmi jadrami taktovanými na 2,26 GHz, grafický čip Adreno 330, 2 GB kapacitu RAM a pamäť pre užívateľa s možnosťou uchovania obsahu do 32 GB, čo je tiež finálna kapacita, keďže smartfón nedisponuje podporou pamäťových kariet. O pohon všetkých komponentov a obidvoch displejov sa postará 2500 mAh batéria, ktorá po zapnutí šetriaceho YotaEnergy módu udrží smartfón pri živote slušných 48 hodín.

YotaPhone
YotaPhone

Keďže sa jedná o starší kúsok, očakávajte aj staršiu verziu operačného systému, konkrétne Android 4.4 KitKat, no údajne s prísľubom aktualizácie na Android Lollipop. Čo sa týka LTE konektivity, počítajte len s 1800/2100 MHz pásmom.

Po jeho predstavení v decembri 2014 si vyslúžil kritiku za uvádzaciu cenu, ktorá predstavovala 699 EUR. Dnes je však k dispozícii za oveľa prívetivejších 127,30 EUR, a to v čínskom e-shope GearBest.com. Táto cena je však už znížená o 27 %, preto v prípade záujmu neváhajte. Akcia končí už o 4 dni.

Pre kompletné informácie navštívte tento odkaz