Čínsky výrobca Vernee pred pár dnami odhalil ich nový model smartfónu s označením Mars. Ten, ako sa dalo očakávať, ponúka príťažlivý pomer ceny k jeho vlastnostiam a parametrom.

Vernee Mars dostal cenovku na úrovni 249 dolárov, čím hlboko podlieza mnohé iné smartfóny podobných parametrov z dielne tradičných výrobcov. Aj keď porovnávanie s iPhone 7 nie je zrovna na mieste, výrobca Vernee si myslí, že ho v mnohých ohľadoch dorovnáva.

Výrobca poukazuje na kovové jednoliate telo, v ktorom sa usídlil 5,5-palcový displej. Výrazný pomer plochy obrazovky k telu (81 %) robí zo smartfónu relatívne kompaktné zariadenie. Veľkosťou takmer dobieha niektoré 5-palcové smartfóny.

vernee mars

Pod prémiový look sa podpísalo dvojité eloxovanie, leštenie a brúsenie zirkónom. Zkosenie hrán má zabezpečiť pohodlnú manipuláciu a uchopenie zariadenia. Vernee uvádza, že 5,5-palcový FHD 1080p displej smartfónu Vernee Mars prichádza s rovnakou in-cell technológiou, akou disponuje displej iPhone 7. Výhodou sú tenšie rámiky (1 mm), lepšie pozorovacie uhly, živšie farby a dôležitá vylepšená citlivosť dotykovej vrstvy.

vernee mars

vernee mars

Vernee Mars prišiel na trh aj s technológiou rýchleho nabíjania Vcharge (9V1.5A). Tá dokáže nazhromaždiť 50 % energie za 30 minút nabíjania. Výrobca tiež poukazuje na snímač odtlačkov prstov, ktorý si našiel netradičné miesto na bočnej strane zariadenia. Ide o intuitívne riešenie, pri ktorom sa váš prst prirodzene ocitne v oblasti umiestnenia tlačidla. Teda pokiaľ ste pravák. Typické umiestnenie tlačidla na zadnej strane tak nenarúša dizajn, a domovské fyzické tlačidlo by zbytočne nafúklo rozmer smartfónu.

vernee mars

Tak ako vo väčšine iných, aj high-end smartfónoch, Vernee siahlo po foto snímači z dielne japonského Sony. Ich snímače pre mobilné fotografovanie patria k najlepším. Pri Vernee Mars ide o snímač s označením IMX258, rozlíšením 13 Mpx a clonou f/2.0. Pokiaľ by ste pri Vernee Mars použili slúchadlá napájané konektorom USB typu C, počítať môžete s bezstratovým digitálnym audio výstupom.

vernee mars

Základná špecifikácia:

  • Procesor: MediaTek Helio P10
  • Displej: 5,5″, FHD in-cell
  • RAM4 GB LCDDR 3
  • ROM32 GB eMMC 5.0
  • Zadné foto13 Mpx Sony IMX258, PDAF, f/2.0
  • Predné foto5 Mpx Samsung S5K5E2
  • Batéria 3000 mAh Li-polymer
  • Operačný systém: Android 6.0 Marshmallow v čistej podobe
  • Rozmery: 151,6 73 x 7,6 mm

Oproti niektorej konkurencii, napríklad z dielne Xiaomi, má Vernee Mars výhodu v podpore 800 MHz 4G LTE pásma, ktoré u nás používajú operátori na pokrytie menších obcí a mimo mestských oblastí. Ako býva pri čínskych výrobcoch zvykom, krátko po predstavení je okamžite sprístupnený predpredaj každého nového smartfónu. Ten aktuálny a medzinárodný pre Vernee Mars prebieha na stránkach predajcu TomTop.

Predpredaj končí 20. októbra, kedy budú zakúpené smartfóny doručované zákazníkom. Výhodou predpredaja je často cenové zvýhodnenie oproti plnej sume, čo platí aj v tomto prípade. Viac už na: http://bit.ly/2dj5gOo