Úvod Zaujímavosti VIDEO: Projekt Ocean. Dizajnér HTC uverejnil koncept smartfónu s inovatívnym ovládaním bez...

VIDEO: Projekt Ocean. Dizajnér HTC uverejnil koncept smartfónu s inovatívnym ovládaním bez tlačidiel

1

Vo svete mobilných technológií sa znenazdajky objavil koncept smartfónu s logom HTC, ktorý nevytvoril žiadny fanúšik, ale priamo dizajnér spoločnosti HTC.

Video konceptu smartfónu s názvom HTC Ocean malo byť zrejme pôvodne súkromné, čo dosvedčuje aj jeho odobratie pôvodným zdrojom v krátkom čase.

Video však neuniklo známemu nadšencovi technológií menom Evan Blass. Ten ho zverejnil vo svojom profile na sociálnej sieti Twitter tak, ako to u neho býva zvykom aj pri iných únikoch tech informácií. Video nezobrazuje žiadny skutočný smartfón a ide len o koncept, napriek tomu môžeme vidieť, akým smerom sa môže spoločnosť HTC pri budúcich smartfónoch poberať.

Smartfón HTC Ocean nedisponuje žiadnymi fyzickými tlačidlami. Ovládanie prebieha prostredníctvom technológie Sense Touch. Táto technológia bude, teoreticky, využívať dotykové senzory, ktoré budú umiestnené pozdĺž okrajov a hrán smartfónu. Konkrétne gestá ovládania následne budú spúšťať aj konkrétne operácie, akými sú napríklad Google vyhľadávanie, spúšť fotoaparátu, pridávanie hlasitosti zvuku a podobne.

Z videa samozrejme nie je možné zistiť, aké by bolo takéto ovládanie v praxi. Predpokladáme, že pri troche cviku môže byť veľmi intuitívne, no napriek tomu tu s nami fyzické tlačidlá ešte nejakú tú dobu pobudnú. V budúcnosti budú pravdepodobne miznúť postupne, ak vôbec. Napriek tomu je koncept HTC Ocean pôsobivý a pozrieť si ho môžete vo videu nižšie.