VIDEORECENZIA UMi Max: Našli sme najlepší lacný telefón?

10

Svet, v ktorom momentálne žijeme dáva priestor naozaj každému. Ak ste dobrí, môžete byť úspešní. Toť príbeh UMi, čínskeho výrobcu, ktorý sa rozhodol, že Európanov obohatí o lacné no kvalitné smartfóny, teda o niečo, na čo sú Číňania zvyknutí už dávno.

Recenziu UMi Max čítate a pozeráte vďaka

everbuying-logo

Privítajte teda UMi Max, zariadenie, ktoré vám za cenu do 130 EUR prinesie dostatočný výkon na všetky smartfónové potreby. Nechýba ani kvalitné spracovanie a softvérová podpora, za ktorú by sa nehanbil hocktorý známejší výrobca. Plnú recenziu si môžete pozrieť vo videu, nižšie nájdete stručné zhrnutie.

Adekvátny výkon

UMi Max ponúka 5,5-palcový Full HD (1 920 x 1 080) displej, osemjadrový procesor Helio P10, grafický čip Mali T860MP2, 3 GB operačnej RAM16 GB rozšíriteľnú pamäť (o 256 GB).

Vzhľadom na jeho cenu by ste si možno mysleli, že ide len o ďalšiu čínsku šunku, no tu by som vás rád vyviedol z omylu. S telefónom som strávil približne dva týždne a popravde, až na fotoaparát som bol spokojný rovnako, ako povedzme s prémiovým Meizu PRO 6 alebo známejším Xiaomi Mi 5.

TIP: Pozrite si kompletnú špecifikáciu UMi Max

Spojenie P10-tky, ktorá je stále dostatočne výkonná na väčšinu aplikácií a hier a 4 000 mAh batérie mi zaručili, že som telefón nemusel dobíjať každý deň a keď áno, tak som ho k nabíjačke pripájal so 70 – 80% nabitím.

Slabší fotoaparát

Ako som už naznačil, jediná oblasť, v ktorej sa výraznejšie odzrkadlila nižšia cena je fotoaparát, ktorý  v žiadnom prípade nie je na úrovni vlajkových lodí. Pri dostatočnom svetle sú ale snímky stále kvalitné a verne kopírujú to, čo vidí vaše oko.

umi-max-fotka-1
umi-max-fotka-2
umi-max-fotka-3

Bezproblémová konektivita

Nakoniec ešte niečo o konektivite telefónu. Vzhľadom na to, že veľa čínskych modelov neponúka plnú podporu 4G frekvencií slovenských operátorov tu je samozrejme priestor na obavy. Pri UMi Max sú však neopodstatnené. Hravo si poradí ako s 800, tak aj s 1800 a 2600 MHz frekvenciami, vďaka čomu zvládne ako 4G od Telekomu, Orangeu, O2, tak aj od 4ky.

UMi Max je dostupný v rôznych zľavách a akciách. V čase písania tejto recenzie je v overenom obchode Everbuying.net dostupný za 152,99 EUR. Nám sa ho vďaka akcii podarilo kúpiť za 125 EUR.

Nakoniec sa vás ešte opýtame. Páči sa vám takéto kratšie zhrnutie v kombinácii s videorecenziou? Ak áno, dajte nám vedieť, ak nie, tiež nám dajte vedieť! Budeme vďační za každú spätnú väzbu :)

PREHĽAD RECENZIE
Dizajn
8
Displej
7
Foto/video
5
Výdrž batérie
8
Softvér
7
Konštrukcia
7
Výkon
6