Xiaomi si získalo srdcia mnohých z nás, vrátane mňa. Robia naozaj kvalitné zariadenia za zlomok ceny toho, čo si pýtajú ostatní, možno známejší výrobcovia. Aj preto som sa veľmi potešil, keď som objavil ich príslušenstvo k zariadeniam, ktoré je rovnako kvalitné, ako ich smartfóny či tablety.

TIP: Najväčšie zľavy v EU sklade! Kupujte bez nutnosti platiť DPH!

Poďme sa teda pozrieť na tie najzaujímavejšie kúsky.

Mi VR Play – €12.87

Hneď prvým sú Xiaomi VR okuliare, ktoré sú určené pre telefóny s uhlopriečkou displeja medzi 4,7 a 5,7 palcov. To teda znamená, že užiť si ich môže takmer každý. Okuliare Mi VR Play sú vyrobené z elastických vlákien, vďaka čomu sa prispôsobia naozaj každému.

xiaomi-mi-vr-play

Xiaomi myslelo aj na problém, ktorý má mnoho VR headsetov, vrátane toho od Samsungu. Tým je samozrejme prehrievanie sa zariadení. Aj preto je predná časť Mi VR Play po oboch stranách otvorená.

xiaomi-mi-vr-play-4

Nakoniec máme asi najlepšiu správu, ktorou je cena. Ak ste už v prípade záujmu začali počítať desiatky eur, hneď vás zastavíme. Headset Mi VR Play je dostupný u predajcu TinyDeal za smiešnych 13,31 EUR, resp. 12,87 EUR, ak využijete ich aplikáciu.

Inteligentné osvetlenie od Xiaomi

Výrobca inteligentných zariadení má vo svojej zbierke niekoľko modelov inteligentných svetiel, ktoré sa dajú ovládať cez váš smartfón. Cenovo sa pohybujú niekde medzi 11 a 30 eurami. Nejde teda o nič drastické, no vylepšiť vám to príbytok alebo štúdio určite môže. Poďme sa teda pozrieť na to, aké modely Xiaomi ponúka.

Základný – nemeniaca sa biela farba – €11,09

yeelight

Táto žiarovka ponúka nemeniacu sa bielu farbu pri teplote 4000 K, ktorej intenzitu môžete meniť cez aplikáciu. Cez appku ich rovnako môžete zapínať a vypínať. Tento model môže byť váš za 11,09 EUR.

Stredný – biela farba s meniacou sa teplotou – €21,20

xiaomi-yeelight

Stredne drahý model už ponúka aj mierne meniacu sa teplotu farby, a to v rozpätí od 1700 K do 6500 K. To znamená, že si môžete zmeniť teplotu farby na úplne teplú, priam oranžovú alebo na ľadovo modrú. Okrem toho máte k dispozícii všetky spomenuté funkcie prvej žiarovky. Táto verzia môže byť vaša už za 21,20 EUR.

TOP – 16 miliónov farieb – €32,39

Najdrahšia a zároveň najsofistikovanejšia verzia vám ponúka prácu so 16 miliónmi farbami.  Vďaka tomu si svoj domov môžete nasvietiť presne tak, ako to vyhovuje vám. Okrem toho ale ponúka aj niekoľko zaujímavých funkcií, ako napríklad svetelný budík. Žiarovka sa pred vami nastaveným časom pomaly rozsvieti, čím bude imitovať svitanie slnka. Toto je perfektné hlavne na zimné obdobie alebo pre tých, ktorí vstávajú skoro ráno.

yeelight-svetlo

Tak tu to máte. Vedeli ste o takýchto možnostiach vylepšiť si váš domov za podstatne lepšiu cenu než v prípade podobných zariadení od Samsungu či Philipsu?