Len pred pár dňami do obchodu Google Play dorazila hra s názvom Hackers. Udialo sa tak po niekoľkomesačnom uzavretom beta testovaní.

Hra pochádza z dielne česko-slovenského vývojárskeho štúdia Trickster Arts, ktoré v roku 2013 zaujalo audio vizuálne skvele spracovanou hrou Hero of Many.

Hra Hacker sa vývojárom podarila a reprezentuje žáner strategických online hier. Pri týchto hrách je často zvykom, že ich dej je zasadený do fantasy sveta, alebo sveta plnom stredovekých opevnení a rytierov. Titul Hackers je ale iný. Po spustení hry sa ocitnete v kybernetickom IT priestore a vašou úlohou bude hackovanie konkurenčných online sietí a infraštruktúr.

hackers

V hre budete budovať vlastnú 3D sieť. Nemusíte pritom bojovať so žiadnymi zdrojovými kódmi alebo príkazovými riadkami. Všetko nájdete v grafickej podobe prispôsobenej pre dotykové obrazovky. Hra beží pod taktovkou enginu Unity. Vlastnú sieť budete skladať z mnohých prvkov, ktoré sú potrebné pre váš progres. Prístupové body, databázy, generátory meny B coin, serverové základne… V hre tiež nájdete Black Market, kde sú k dispozícii položky in-app nákupov za reálne peniaze. Pre hranie ich nepotrebujete, no uľahčia vám progres.

Hackers

Čím zložitejšiu a prepracovanejšiu sieť vytvoríte, tým horšie pre prípadných útočníkov. Útočiť ale musíte aj vy. Na mape sveta si vyberiete sieť konkurenčného online hráča, ktorá svojou zložitosťou a úrovňou spadá do vašich hackovacích kapacít. Pokiaľ sami nie ste poriadne vyzbrojení, „vírusmi“, zložitejšiu sieť sa vám prelomiť nepodarí. Cieľom je z danej siete vydolovať virtuálne peniaze, menu B coin a samozrejme zdiskreditovať kvality súperovej siete.

hackers

Multiplayer dopĺňajú príbehové úlohy. Váš kyber útok môže spustiť revolúciu v malej krajine alebo ovplyvniť prezidentské voľby. Hackovanie môže prebiehať potichu alebo hrubou silou. Všetko závisí od vašich schopností a útočných kapacít. Vašu sieť a unikátnu hernú mechaniku musíte vylepšovať. To samozrejme stojí nejaké peniaze, ktoré musíte hackovaním získať a samozrejme čas.

hackers

Pri hre musíte dbať na vývoj útočných mechanizmov, keďže si so základnými prvkami so zložitejšími konkurenčnými sieťami iných hráčov neporadíte. Strategické schopnosti a rozvaha sú veľmi dôležité. Zo začiatku sa vám hra môže zdať zložitá a chaotická. Autori ale pripravili detailný tutorial, ktorý vás hneď v úvode hry zasvätí do tajov hackovania a kyber zločinu. Hru si zamilujú IT nadšenci a hráči, ktorým nie sú počítače, online svet a moderné technológie cudzie. V hre tiež nájdete tabuľku s rebríčkom najlepších hackerov v celosvetovom meradle, nechýba lokálny rebríček alebo dáta o dominantnej krajine v rámci pomeru úspešných preniknutí do cudzích sietí.

hackers

Hru pred vydaním testovalo množstvo hráčov z 30-tich krajín sveta, pričom spolu vykonali viac ako 70 000 kybernetických útokov. Mnohí z testerov hre zostali verní a hrajú ju aj naďalej. Hra Hacker je teda veľmi dobre vyladená a optimalizovaná. Zároveň zostáva veľký priestor pre budúce aktualizácie, prostredníctvom ktorých môžu autori časom priniesť nové funkcie alebo rôzne vylepšenia.

Ak obľubujete strategické hry s dlhodobým vývojom, Hackers určite vyskúšajte, pretože stojí za to. Hru nájdete v obchode Google Play s bezplatnou možnosťou stiahnutia. Nižšie nájdete promo video, ako aj kontakt na autorov.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tricksterarts.hackers“]

Oficiálny web / kontakt: hackersthegame.com  

Facebook: facebook.com/hackersthegame