Úvod Výrobcovia Sony Sony Xperia X Compact útočí na európsky trh. Takáto je cena

Sony Xperia X Compact útočí na európsky trh. Takáto je cena

3
Na podujatí IFA 2016 sa výrobca Sony Mobile predviedol s novým duom smartfónov. Vlajkový model Xperia XZ doplnil zaujímavejší a užívateľmi žiadanejší menší model Xperia X Compact.

Väčšina smartfónov na trhu totižto ponúka obrazovky s uhlopriečkou veľkou od 5 do 5,5 palca. Malý výkonný smartfón so skvelým fotoaparátom, dobrou výdržou na jedno nabitie a súčasným softvérom na trhu jednoducho chýbal.

Sony Xperia X Compact disponuje pokrokovým 23 Mpx snímačom s RGB IR senzorom a PDAF automatickým zaostrovaním. Jeho clona má hodnotu f/2.0 a predný 13 Mpx fotoaparát dostal do vienka prepracovanú 5-osú SteadyShot stabilizáciu.

sony xperia x compact

Displej má 4,6 palca a HD 720p rozlíšenie, o výkon sa stará Snapdragon 650, ktorý má údajne poskytnúť rovnaký grafický výkon ako Snapdragon 820 pri FHD 1080p rozlíšení displeja. Zabudnúť nemôžeme na 3 GB RAM, 32 GB úložisko (256 GB, microSD) alebo 2700 mAh batériu (USB C nabíjanie, Quick Charge 2.0).

Sony Xperia X Compact si už začala raziť cestu na trhy v Európe, pričom samozrejme nechýba jej cenovka. Obyvatelia Holandska, Luxemburska a Belgicka si môžu tento smartfón zadovážiť za 449 eur. Je viac ako pravdepodobné, že táto cena sa bude týkať aj ostatných európskych krajín. Je pre vás táto cena akceptovateľná alebo naopak? Vyjadrite svoj názor v ankete.

[yop_poll id=“96″]