Úvod Zaujímavosti Spectacles od Snapchatu: 1. apríl alebo lacná alternatíva Google Glass?

Spectacles od Snapchatu: 1. apríl alebo lacná alternatíva Google Glass?

2
Spectacles

Predvčerajší deň bol pre populárny Snapchat veľmi významný. Okrem toho, že spoločnosť zmenila názov na Snap, Inc., predstavila aj zaujímavé okuliare Spectacles.

Najprv k formalitám. Firma mení svoj názov z dôvodu, že ich portfólio už netvorí len aplikácia pre posielanie časovo obmedzených fotografií/videí. Ale nemusíte sa báť, názov samotnej aplikácie ostáva rovnaký.

Prvým hardvérovým produktom Snapu budú okuliare, ktoré dostali pomenovanie „Spectacles“. Ide o slnečné okuliare, ktoré majú pri pravom sklíčku kameru. Do ľavého sklíčka okuliarov Snap integroval svetlo, ktoré svieti počas natáčania, aby si ľudia boli vedomí, že sú zaznamenávaní.

Ako ale okuliare fungujú? Stlačením tlačidla pri „pánte“ okuliarov sa spustí nahrávanie videa. Záznam trvá maximálne 10 sekúnd a zobrazuje svet z pohľadu užívateľa. Najdlhší klip, ktorý dokážete nahrať môže mať 30 sekúnd. Stačí, ak trikrát stlačíte tlačidlo. Snap tvrdí, že batéria vydrží celý deň a prenosné nabíjacie puzdro vám ich nabije až 4-krát.

CEO Snapu, Evan Spiegel, tvrdí, že okuliare sú len takou hračkou, zároveň ale dodáva, že je veľký rozdiel medzi kamerovaním zo smartfónu a z okuliarov. V prvom rade majú používatelia voľné obe ruky. Po druhé okuliare zachytia viac zo scény vďaka svojej 115-stupňovej šošovke. Video si potom budete môcť poslať bezdrôtovo na svoj mobil a zdieľať ho na sociálnych sieťach.

Dostupnosť Spectacles

Okuliare budú dostupné za cenu 129,99 dolárov, a to hneď v 3 farebných prevedeniach – čiernej, modrozelenej a červená.

Krátke videá z používania si môžete pozrieť nižšie:

https://www.youtube.com/watch?v=XqkOFLBSJR8

https://www.youtube.com/watch?v=J_fG_hH2F30

Majú podľa vás Spectacles šancu uspieť? Kúpili by ste si takéto okuliare za 129 dolárov?