Úvod Zaujímavosti Šéf FBI: Prelepte si webovú kameru, hrozba zo špehovania je vážna!

Šéf FBI: Prelepte si webovú kameru, hrozba zo špehovania je vážna!

17

Šéf FBI, James Comey, v stredu obhájil prelepenie svojej webovej kamery lepiacou páskou. Tvrdí, že podobný krok by sme mali spraviť my všetci.

„Na svete sú rozumné veci, ktoré by ste mali spraviť, toto je jedna z nich,“ vyjadril sa James Comey počas minulotýždňovej konferencie.

„Na našom pracovisku máme na notebookoch malé záslepky, ktoré prekrývajú webové kamery,“ vysvetľuje. „Robíme to preto, aby sa na nás nepozeral niekto, kto na to nemá právo. Myslím, že je to dobrá vec.“

Robí to aj Mark Zuckerberg

Comey po tom, ako prezradil, že svoju web kameru prelepuje páskou, čelil vlne kritiky. Má to však niečo do seba. Rovnaký prístup k zabezpečeniu má aj Mark Zuckerberg, ktorý si okrem web kamery prelepil aj mikrofón. Hacknutie kamery je totiž v dnešnej dobe viac než jednoduché.

Mnohí odporcovia Comeyho ho kritizovali hlavne kvôli kauze zamknutého iPhonu teroristu zo San Bernardina. Šéf FBI totiž loboval za jeho odomknutie, čo mnohí videli ako narušenie digitálneho súkromia.

„Dúfam, že ľudia si zamykajú svoje autá. Zamykajte sa aj doma. Ak máte poplašné zariadenie, mali by ste ho používanie,“ zakončil.

A čo vy? Máte prelepenú webku? Ak nie, možno by ste tak mali spraviť. A ak sa vám niekto smial, že ste tak spravili, kľudne im pošlite tento článok, aspoň uvidia, že nie ste sami.