Úvod Udalosti IFA 2016 Samsung na veľtrhu IFA 2016 posúva používateľské zážitky na vyššiu úroveň

Samsung na veľtrhu IFA 2016 posúva používateľské zážitky na vyššiu úroveň

0
Juhokórejský gigant Samsung na svojej konferencii v rámci podujatia IFA 2016 v Berlíne predstavil okrem inteligentných hodiniek Gear S3 aj svoje zariadenia pre inteligentnú domácnosť, čím opäť nastavil latku naozaj vysoko.

„Na veľtrhu IFA 2016 by sme chceli európskej komunite ukázať, ako sa neustále snažíme vyvíjať a vylepšovať skúsenosť s našimi produktmi. A to nielen pre našich zákazníkov, ale aj pre partnerov a naprieč produktovými radmi od televízorov, cez domáce audio až po ďalšie domáce spotrebiče. Všetky produkty, ktoré vyrábame, ukazujú naše odhodlanie obohatiť zákazníkov o inovatívne technológie a opierajú sa o hlboké porozumenie tomu, čo naozaj chcú a potrebujú,“ hovorí David Lowes, Chief Marketing Officer spoločnosti Samsung Electronics Europe.

Quantum Dot: Budúcnosť televízorov

Naozaj veeľa pixelov.

Medzi predstavenými domácimi spotrebičmi doslova vyniká televízor KS9800 s uhlopriečkou 88 palcov a technológiou Quantum Dot. Ten ponúka zobrazenie viac ako miliardy farieb a tak i najvyššiu kvalitu a pôžitok z obrazu. Samsung má vo svojom portfóliu najviac SUHD televízorov v Európe a zákazníci si môžu vyberať z 19 dostupných veľkostí – od 43 do 88 palcov.

samsung-quantum-dotSamsung si takisto uvedomuje, že televízory najvyššej kvality potrebujú kvalitný obsah, a preto posilnil spoluprácu s globálnymi partnermi, ako sú Amazon a Netflix. Netflix rozširuje sortiment HDR obsahu pre európskych zákazníkov, ktorí sa môžu tešiť napríklad na tituly Marco Polo, The Do Over alebo The Ridiculous Six. Európski partneri vrátane RTVE a Insight TV začnú poskytovať HDR obsah v druhej polovici roka.

Praktickou novinkou je aj diaľkový ovládač Smart Control, ktorý užívateľom umožňuje jednoduché ovládanie všetkých zapojených prístrojov prostredníctvom jedného jediného ovládača.

Ďalšou predstavenou novinkou je najväčší herný monitor s technológiou Quantum Dot, konkrétne model CF791, ktorý disponuje zakrivenou 34-palcovou QHD obrazovkou. Ďalej bol predstavený aj prvý zakrivený monitor CFG70 a dobou odozvy 1 milisekunda a 144 Hz kmitočtom pre plynulé a ničím nerušené herné zážitky.

Samsung na veľtrhu potvrdil pozíciu lídra na európskom trhu domácich spotrebičov a zvukovej techniky. Na IFA 2016 predstavil Wireless Audio 360 či HW-K950 soundbar s technológiou Dolby Atmos®. Vďaka ponuke ďalších produktov, ako sú SUHD TV, UHD Blu-Ray prehrávače a prostredie kompatibilné s HDR obsahom, je Samsung jedinou spoločnosťou poskytujúcou kompletný domáci 4K zážitok.

samsung_monitor
Monitor CF791

Užitočné inovácie v sekcii domácich spotrebičov

Za posledné tri roky rástol v Európe obrat z domácich spotrebičov spoločnosti Samsung približne päťkrát rýchlejšie, ako v iných sektoroch. Aj vďaka obľúbenosti práčok AddWash sa spoločnosť stala na tomto poli lídrom vo Francúzsku, Taliansku a vo Veľkej Británii. Samsung však v inováciách už aj tak skvelých spotrebičov pokračuje a na konferencii uviedol dva nové AddWash produkty: AddWash Combo so vstavanou sušičkou a AddWash Slim, ktorá sa výborne hodí do priestorov s obmedzenými rozmermi.

Ďalšou novinkou sú chladničky Family Hub. Vďaka technológiám Twin Cooling Plus™ a Precise Chef Cooling™ zostávajú potraviny dlhšie čerstvé, pretože obmedzujú vnútorné kolísanie teploty. Nechýba ani systém Chef Zone™, ktorý sa stará o potraviny náchylné na zmeny teplôt. Integrované sú aj tri vnútorné fotoaparáty, aby mali používatelia neustály prehľad o obsahu chladničky prostredníctvom svojho mobilného telefónu.ifa-chladnicka-2

ifa-chladnicka-1Rad chladničiek Family Hub disponuje 21,5-palcovou FHD dotykovou obrazovkou, ktorá ponúka širokú škálu rôznych funkcií. Rodinná interaktívna platforma slúži na praktické potreby, ako sú zobrazenie a zapisovanie do kalendára, písanie odkazov a poznámok, umiestňovanie fotiek alebo aj pozeranie televízie pri kuchynských činnostiach. Obsah je možné nahrávať priamo cez dotykovú obrazovku alebo cez mobilný telefón či tablet.

Family Hub dáva Európanom jedinečnú aj príležitosť variť s profesionálmi v rámci aplikácie Club des Chefs, ktorá ponúka praktické gastronomické tipy v podobe video príspevkov a článkov. Možnosť sledovať najlepších svetových šéfkuchárov v hornej polovici obrazovky a sprievodcu receptom v druhej časti je skvelou ukážkou toho, ako Samsung posúva svet varenia a s ním spojených technológií.

Ako Family Hub funguje si môžete pozrieť v milom promovideu v hlavnej roli s Kristen Bell a Daxom Shepardom:

https://www.youtube.com/watch?v=yIaZpVlTKIc