Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Vymenené kusy Galaxy Note 7 sa údajne prehrievajú. Samsung však oponuje

Vymenené kusy Galaxy Note 7 sa údajne prehrievajú. Samsung však oponuje

1

Inovatívny phablet Samsung Galaxy Note 7 sa podľa niektorých správ potýka s problémami aj naďalej. Nové kusy, ktoré obdržali majitelia chybných zariadení v rámci zvolávacej akcie, sa údajne prehrievajú.

Prvé takéto informácie prišli z domovskej krajiny, Južnej Kórey, kde vymieňanie chybných smartfónov za nové začalo prebiehať najrýchlejšie. Tieto správy najnovšie doplnil report prestížneho plátku Wall Street Journal, ktorý hovorí o obdobných problémoch majiteľov vymenených Galaxy Note 7 v USA.

Zvolávacia akcia Samsungu je pritom úspešná. Kórejský gigant nás informoval, že v Európe bolo zatiaľ vymenených 57 % potencionálne nebezpečných zariadení, pričom 90 % zákazníkov si vymenilo svoj Galaxy Note 7 za nový. Len 3 % zákazníkov zvolilo iný model smartfónu z línie Samsung Galaxy.

Mnohí používatelia sa sťažovali, že je dotknutý phablet počas bežného hovoru neprirodzene horúci. Samsung zobral sťažnosti na vedomie a tak, ako pri predošlých prípadoch, aj tieto vyšetruje.

samsung-galaxy-note-7-recenzia-8

Samsung však tvrdí, že prehrievanie vymenených zariadení nepredstavuje žiadne bezpečnostné riziko. To samozrejme môže byť pravda, no používateľský komfort určite utrpieť môže. Podľa kórejskej spoločnosti môže k teplotným výkyvom dochádzať za normálnych okolností pri akomkoľvek smartfóne.

Prehrievanie je bežné, pri telefonovaní cez natívnu aplikáciu ale nie

Aj z vlastných skúseností vieme, že zvýšená teplota alebo nadmerné vybíjanie batérie môžu mať na svedomí zle optimalizované aplikácie tretích strán alebo náročné hry. Uskutočnenie bežného hovoru prostredníctvom natívnej aplikácie by takéto problémy spôsobovať nemalo.

Samsung tiež prízvukoval, že ku každému takémuto prípadu pristupuje osobitne a snaží sa ho vyriešiť cez nástroje zákazníckeho servisu a záručných procesov.

Dúfame, že ide len o ojedinené prípady a Samsungu sa podarí inak skvelý smartfón „postaviť na nohy“.