Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Folder 2 oficiálne: Prichádza ďalšie véčko s Androidom

Samsung Galaxy Folder 2 oficiálne: Prichádza ďalšie véčko s Androidom

3

Samsung sa nesnaží len prinášať nové inovácie do sveta smartfónov tak ako v prípade Galaxy Note 7. Kórejský výrobca sa snaží aj o comeback veľmi populárnych starších „véčkových“ smartfónov, ktoré zabalil do atraktívnejšieho obalu a pridal k tomu náš obľúbený Android OS.

Samsung Galaxy Folder 2 je už druhým pokusom kórejčanov. Už nejakú dobu sa šepkalo o nástupcovi prvej generácie „Galaxy Folder“ zariadenia, ale až teraz sme sa dočkali oficiálneho predstavenia. Novinka si našla cestu na čínsky web Samsungu, kde sa aj začne predávať.

Galaxy Folder 2

Špecifikácie Galaxy Folder 2 nie sú až tak skvelé ako v prípade vlajkových lodí, avšak tento smartfón sa nesnaží zaujať zákazníka benchmarkmi. Displej zariadenia je na dnešné pomery veľmi malý, jeho veľkosť je 3,8 palca a nízke rozlíšenie 800×450 tiež nepridá na zážitku pre vaše oči. Poháňa ho čipset Snapdragon 425 od Qualcommu, ktorý je 4-jadrový a taktovaný na 1,4 GHz. Sekundovať mu bude operačná pamäť s kapacitou 2 GB, vnútorné úložisko dostalo 16 GB, ktoré si môžete rozšíriť o microSD karty.

Galaxy Folder 2

Ako operačný systém dostalo toto „véčko“ Android 6.0 Marshmallow, ktorý stále patrí medzi novšie OS. Batéria poskytne kapacitu 1950 mAh a my očakávame vysokú výdrž vzhľadom na veľkosť a rozlíšenie displeja. Rozmery smartfónu (122 x 60,2 x 15,4mm) nepatria ku gigantickým a váha 160 gramov je tak akurát.

Na zadnej strane nájdete aj 8 Mpx fotoaparát s LED bleskom, smutnou správou však je, že chýba selfie kamera.

Momentálne je stále otázna dostupnosť a cena mimo Číny, veríme však, že Samsung prinesie toto staro-nové zariadenie aj k nám do Európy.

Dali by ste znovu šancu „véčkam“ alebo je to podľa vás dávno mŕtva vetva?