Úvod Dohady HTC Nexus Sailfish: Nové exkluzívne rendery a 360-stupňové video

HTC Nexus Sailfish: Nové exkluzívne rendery a 360-stupňové video

0
Pôvodné uniknuté rendre Nexus Sailfish

Druhá polovica tohto roka priniesla veľmi zaujímavé vlajkové lode. Druhý štart na trhu si čoskoro odbije Galaxy Note 7, LG predstavil exkluzívny tabletofón LG V20 a Apple znovu všetko vsadil na dvojicu iPhone 7/7 Plus. Teraz sa už len čaká na to, čo ponúkne avizovaná vlajková loď Sailfish od Googlu v spolupráci s taiwanským HTC.

Presný dátum predstavenia Sailfishu zatiaľ síce nepoznáme, môžeme sa s vami ale podeliť o exkluzívne 360-stupňové video, ktoré zdieľal známy leaker OnLeaks s webom Android Authority.

Obrázky potvrdzujú hneď niekoľko parametrov. Na spodnej hrane bol uprednostnený USB C konektor pred microUSB. Menším sklamaním môže byť premiestnenie predných reproduktorov z minulej generácie na spodný okraj. A ak sa poriadne pozriete, na hornej hrane vľavo môžete vidieť výrez pre 3,5 mm jack konektor. Zdá sa, že Google ani HTC zatiaľ nechcú nasledovať trend Applu.Nexus Sailfish

Poznáme aj presné miery Nexusu Sailfish. Na výšku bude mať 143,8 mm, na šírku 69,5 mm a jeho hrúbka bude len 7,3 mm (8,5 mm v najhrubšej časti na vrchu).

Nexus Sailfish

Parametre HTC Nexus Sailfish

Čo ale táto vlajková loď od Googlu s interným názvom „Sailfish“ ponúkne? Najväčšiu časť zaberá 5,2 alebo 5,3-palcový displej, ktorý má Full HD rozlíšenie. O výkon sa bude starať najnovší Snapdragon 820 (nie je vylúčený ani mierne výkonnejší Snapdragon 821) a sekundovať mu bude 4 GB operačná pamäť. Vnútorná kapacita pamäte poskytne užívateľovi 32 GB.

Na zadnej strane sa nachádza 12 Mpx fotoaparát, pod ktorým je umiestnený snímač odtlačkov prstov. Nad displejom sa zas nachádza 8 Mpx kamera na selfie. O výdrž sa postará batéria o kapacite 2770 mAh a celé to uzatvára najnovší Android 7.0 Nougat.

Telo zariadenie bude pravdepodobne vyrobené len z kovu a skla a poslednou zaujímavosťou je, že finálny názov zariadenia nebude „Nexus“ ale „Pixel“.

Ako sa vám páči dizajn Sailfishu? Očakávali ste niečo odvážnejšie?