Úvod Aplikácie Ako rýchlo dokážete písať na klávesnici smartfónu? Otestujte sa!

Ako rýchlo dokážete písať na klávesnici smartfónu? Otestujte sa!

4
Textová komunikácia v dnešnej dobe dostáva čoraz väčší priestor a nie je výnimkou, že ju používame pre komunikáciu oveľa častejšie, ako hovorené slovo. 

Pretlak rôznych instantných messenger aplikácií v kombinácii s pokročilými softvérovými klávesnicami tretích strán a dostupnosť mobilného internetu nám umožňujú písať si v podstate s kýmkoľvek, odkiaľkoľvek a kedykoľvek.

Introvertné typy nemusia riešiť ostych z priamej komunikácie z očí do očí a tie extrovertné si zase rozšíria obzory a dokážu komunikovať aj na viac strán naraz. Podstatnú úlohu pri smartfónoch tiež zohráva práca a písanie e-mailov, no tiež nie je žiadnou výnimkou úprava dokumentov tzv. „za pochodu“.

Presvedčenie, že ste skutočný ďateľ a texty klepete do smartfónu extrémne rýchlo a s presnosťou ostreľovača môžete najnovšie dokázať vďaka zaujímavej aplikácii Typist. Tá jednoducho otestuje vašu rýchlosť a presnosť písania na smartfóne. Použiť pritom môžete klávesnicu, ktorú primárne používate, čiže aj tie z dielní vývojárov tretích strán (Fleksy, Swiftkey a pod.).

Po spustení aplikácie si môžete vybrať dĺžku intervalu testovania a druh testu. Pred vami sa následne zobrazí text, ktorý musíte opísať do vyhradeného poľa. Čím rýchlejšie text opíšete a čím menej chýb v ňom budete mať, tým lepšie. Samozrejme si môžete prezrieť tabuľku najlepších, do ktorej svoje skóre odošlete. 200 slov za minútu najlepších jedincov je určite dobrou motiváciou. V nastaveniach si môžete prispôsobiť veľkosť zobrazovaného textu alebo definovať notifikácie.

klavesnici

Menšou nevýhodou je, že testovanie prebieha v anglickom jazyku, no keďže text v podstate opisujete zo zadania, až takú veľkú prekážku to nepredstavuje. Určite by sa ale zaužívané slovenské frázy písali ľahšie, keďže ich používame v bežnej komunikácii a na klávesnici ich často vyťukáme intuitívne.

Aplikáciu Typist nájdete štandardne v obchode Google Play na stiahnutie bezplatne. Appka ponúka plnú funkcionalitu a prostredníctvom in-app nákupu v hodnote niekoľkých desiatok centov sa zbavíte mierne sa zobrazujúcej reklamy v aplikácii. Vyskúšajte aplikáciu a pochváľte sa v diskusii svojím najlepším výsledkom.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thetypist.typingtests“]