Úvod Aplikácie POZOR: Aplikácia pre hráčov Pokémon Go obsahovala vírus. Zaznamenala pol milióna stiahnutí!

POZOR: Aplikácia pre hráčov Pokémon Go obsahovala vírus. Zaznamenala pol milióna stiahnutí!

0

Popularitu hry Pokémon Go zneužili ďalší digitálni zločinci. Do obchodu Google Play sa im podarilo umiestniť aplikáciu, ktorá obsahovala nebezpečný vírus.

Aplikácia s názvom Guide For Pokémon Go New zaznamenala viac ako 500 000 stiahnutí a momentálne sa už v obchode Google Play nenachádza.

Škodlivý softvér v aplikácii užívateľom zobrazoval nespočetné množstvo reklám, mohol získať prístup k inak uzavretým systémovým nástrojom, inštalovať na pozadí rôzne ďalšie aplikácie alebo sťahovať súbory. Vírus ďalej jeho autorom odosielal informácie o zariadeniach, počnúc verziou operačného systému, používaného jazyka, krajiny a podobne.

vírus
Infikovaná aplikácia

Aplikáciu odhalili softvéroví výskumníci bezpečnostnej spoločnosti Kaspersky Labs. Ak ste danú appku používali a máte ju ešte nainštalovanú, určite ju odinštalujte a použite jeden z niektorých nástrojov pre detekciu softvérových hrozieb.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kms.free&referrer=af_tranid%3D6T9wd45hfWueYrk7thoZ9A%26pid%3Dsmm%26c%3Dww_kdaily“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qihoo.security“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avast.android.mobilesecurity“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems2.gp“]