Úvod Výrobcovia Google Na internet unikol Pixel Launcher z očakávaných smartfónov od Google

Na internet unikol Pixel Launcher z očakávaných smartfónov od Google

3
Značke Nexus podľa nedávno zverejnených správ pravdepodobne odzvonilo a dnes sa na verejnosti objavil ďalší klinček do rakvy tomuto pomenovaniu.

Pôvodné správy hovorili, že Google 4. októbra predstaví dvojicu nových referenčných smartfónov s označením Pixel a Pixel XL. Zmenu označenia pritom najnovšie dokazuje aj tzv. spúšťač, aplikácia užívateľského prostredia Pixel Launcher. Jeho inštalačný súbor sa dokonca objavil na známom cloudovom úložisku.

Pixel Launcher tak nahradí doteraz zaužívaný Nexus Launcher, pričom bude poháňať rovnomennú dvojicu smartfónov, ktoré po hardvérovej stránke vyrobí spoločnosť HTC. Nový spúšťač prinesie niekoľko používateľských zmien.

pixel launcher

Ikona vyhľadávania bude umiestnená v ľavom hornom rohu. Po jej vysunutí sa pred vami objaví prostredie služby Google Now, inak bude fungovať ako štandardný panel pre vyhľadávanie. Zoznam nainštalovaných aplikácií po novom zobrazíte potiahnutím prsta cez spodnú lištu s ikonami aplikácií. Novinkou bude tiež napríklad možnosť prispôsobenia skratiek a pridávanie iných v notifikačnej lište.

pixel launcher

Nový Pixel Launcher si dokonca môžete stiahnuť a vyskúšať nainštalovať. Zazipovaný .apk súbor nájdete v –tomto odkaze-, ktorý vás presmeruje do úložiska MEGA. Upozorňujeme, že inštaláciu z neznámych zdrojov podstupujete na vlastné riziko.

Ako sme spomínali vyššie, nové Pixel smartfóny ako aj Pixel Launcher uvidia oficiálne svetlo sveta už 4. októbra 2016.